Πολιτική

Απευθείας ανάθεση έργου από το υπουργείο Μετανάστευσης σε “γαλάζιο” παιδί

Απευθείας ανάθεση έργου από το υπουργείο Μετανάστευσης σε “γαλάζιο” παιδί
Μια περίπτωση που αν και νόμιμη δεν φαντάζει ηθική.

Σε απευθείας ανάθεση έργου μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ προχώρησε το Υπουργείο Μετανάστευσης με θέμα τον προσδιορισμό της αξίας των μισθωμάτων σχετικά με τη μίσθωση εκτάσεων σε περιοχές της Σάμου, Λέρου, Κω, Λέσβου και Χίου προκειμένου να δημιουργηθούν Δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κύριος Πάτροκλος Γεωργιάδης η κυρία Στυλιανή Αυγερίκου, πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων του προσδιορισμού του ύψους των μισθωμάτων αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση το συγκεκριμένο έργο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην απόφαση: ” Αποφασίζουμε, την Απευθείας Ανάθεση στην Κα Αυγερίκου Στυλιανής, πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων του προσδιορισμού του ύψους των μισθωμάτων, σχετικά με την μίσθωση εκτάσεων στις περιοχές: θέσεις  Ζερβού Σάμου, Πυλίου Κω, Λέπιδα Λέρου, εκτάσεις στα νησιά Λέσβου (περιοχή Μόρια) και Χίου, προκειμένου να δημιουργηθούν Δομές Φιλοξενίας, αιτούντων άσυλο και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ποσού των δεκαοκτώ χιλιάδων εξακοσίων ευρώ και σαράντα οκτώ λεπτών (18.600€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, βάσει της με αρ. πρωτ. 4279/12-05-20 προσφοράς της οι όροι της οποίας θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από τον Ανάδοχο.

Η προκαλούμενη, από την ανωτέρω ανάθεση δαπάνης ύψους 18.600€, θα βαρύνει τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 1055-201 «Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου» του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ειδικότερα: ΑΛΕ 2420989001 «Έξοδα για λοιπές Υπηρεσίες», για ποσό 18.600,00€ και η πληρωμή θα γίνει με χρηματικό ένταλμα βάσει τιμολογίου, στο όνομα του αναδόχου. Τον ανάδοχο θα βαρύνουν οι νόμιμες υπέρ τρίτων κρατήσεις πλην του ΦΠΑ 24%, που θα βαρύνει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου”.

Και μπορεί να είναι νόμιμη η πράξη αυτή αλλά για πολλούς δεν είναι ηθική αφού η εν λόγω εκτιμήτρια αποτελεί μέλος εγγεγραμμένο στο μητρώο της Νέας Δημοκρατίας. Και όπως αναφέρει το βιογραφικό της: Γεννήθηκε το 1967. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και είναι πιστοποιημένη εκτιμήτρια ακινήτων REV (Expert Valuer in Real Estate Property).

Είναι ελεύθερη επαγγελματίας από το 1993 έως σήμερα, με πλήθος ιδιωτικών-δημοσίων έργων και συνεργασία με μεγάλα τεχνικά γραφεία της χώρας. Εχει συνεργαστεί με το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.) με εκπόνηση εκατοντάδων εκτιμήσεων πάσης φύσεως απλών και σύνθετων ακινήτων εταιρειών, επιχειρήσεων και οργανισμών του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Είναι μέλος σε αρχιτεκτονικά συμβούλια και σε επιστημονικές ομάδες εργασίας του ΤΕΕ, σχετικά με την εφαρμογή της αρχιτεκτονικής και την εκτίμηση αξιών ακινήτων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments