Διεθνή

Εμβόλιο κορωνοϊός: Ίσως να είναι έτοιμο προς έγκριση σε ένα χρόνο, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Εμβόλιο κορωνοϊός: Ίσως να είναι έτοιμο προς έγκριση σε ένα χρόνο, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Εμβόλιο κορωνοϊός: Ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται "να μην εξαλειφθεί ποτέ", αναφέρει μεταξύ άλλων ο διευθυντής στρατηγικής του ΕΜΑ.

Εμβόλιο κορωνοϊός: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποίησε ότι ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό ενδέχεται να εγκριθεί σε ένα χρόνο από τώρα, σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο. Ειδικότερα, ο διευθυντής στρατηγικής του ΕΜΑ Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε ότι αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις τους ισχυρισμούς ότι ένα εμβόλιο για τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί την covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε ένα χρόνο.“ Μπορούμε να δούμε το ενδεχόμενο, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος, κάποια εμβόλια να είναι έτοιμα προς έγκριση σε ένα χρόνο από τώρα”, τόνισε  ο Καβαλέρι.

“ Πρόκειται απλώς για προβλέψεις που βασίζονται σε όσα βλέπουμε. Όμως πρέπει να υπογραμμίσω ξανά ότι αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, γνωρίζουμε ότι όλα τα εμβόλια που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης κινδυνεύουν να μην φτάσουν ως την έγκριση και να εξαφανιστούν”, είπε χαρακτηριστικά

“Γνωρίζουμε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις”, πρόσθεσε. Πάντως ο Καβαλέρι υποβάθμισε τους φόβους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται “ να μην εξαλειφθεί ποτέ”. “Πιστεύω ότι είναι μάλλον πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις, όμως έχουμε καλούς λόγους να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν εμβόλια”, επεσήμανε. “ Θα εκπλησσόμουν αν τελικά δεν βρίσκαμε κανένα εμβόλιο για την covid-19”, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 294.199 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα και έχουν καταγραφεί περισσότερα από 4.305.340 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Τουλάχιστον 1.473.700 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει. Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Τετάρτη άλλοι 1.813 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού σε 24 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments