Πολιτική

Άρση μέτρων Εύβοια: Ελεύθερες οι οδικές μετακινήσεις από τις 18 Μαΐου

Άρση μέτρων Εύβοια: Ελεύθερες οι οδικές μετακινήσεις από τις 18 Μαΐου
Άρση μέτρων Εύβοια: Ελεύθερες οι οδικές μετακινήσεις από τις 18 Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Άρση μέτρων Εύβοια: Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκινούν οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Το ίδιο θα συμβεί και για τις οδικές μετακινήσεις στην Εύβοια, όπως διευκρίνισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. «Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διευκρινίζεται ότι για την Εύβοια από Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 οι οδικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες, ενώ για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα νησιά», αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά πρόθεση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Να θυμίσουμε ακόμα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αποκάλυψε ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα για τα ταξίδια.

«Προχωράμε σταδιακά»

Προχωράμε σταδιακά στην επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημείωσε ότι ήδη έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους περίπου το 1/3 των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή. Έκανε επίσης αναφορά στην επιστροφή στα θρανία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και πρόσθεσε ότι από αυτό το Σάββατο, αξιολογώντας τις μετεωρολογικές προβλέψεις για υψηλές θερμοκρασίες, τα επιδημιολογική δεδομένα αλλά και την εισήγηση της Επιτροπής των Επιδημιολόγων, προχωρούμε στο άνοιγμα των 515 οργανωμένων παραλιών της χώρας.

petsas-4-1200x800

«Θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και θα ελέγχεται η εφαρμογή τους», τόνισε ο κ. Πέτσας. Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι «αυτό είναι ένα σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε με επιτυχία. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα γιατί μέχρι σήμερα έχει επιδείξει υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα καλούμαστε να δείξουμε ότι με κανόνες και ωριμότητα μπορούμε και αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας με ασφάλεια. Αυτό θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για επανεκκίνηση όχι μόνο του εσωτερικού αλλά κυρίως του εξωτερικού τουρισμού. Ας το σφραγίσουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments