Πολιτική

Κώστας Τσιάρας Βουλή: Δεν παραγράφονται τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας

Κώστας Τσιάρας Βουλή: Δεν παραγράφονται τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας
Κώστας Τσιάρας Βουλή: Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσιάστηκε κατηγορηματικός τονίζοντας πως η διάταξη που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν οδηγεί σε παραγραφή για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας απαντώντας στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κώστας Τσιάρας Βουλή: Επίθεση σε αυστηρό τόνο απηύθυνε ο κ. Κώστας Τσιάρας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης με αφορμή σενάρια που διακίνησαν σύμφωνα με τα οποία το προωθούμενο πολύνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περιλαμβάνει διατάξεις παραγραφής των αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

«Έρχεστε και μου λέτε ότι δεν προβλέπουμε το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. Παραγράφονται ποινές που αφορούν αδικήματα με ποινές φυλάκισης, μέχρι ένα χρόνο. Ξέρετε τι ποινή έχουν τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας; Ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια. Δεν εντάσσονται σε αυτόν τον κανόνα», δήλωσε ο κ. Τσιάρας και, απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Παρασύρετε και τα κομματικά σας όργανα. Κάποια πράγματα πρέπει να τα προσέχετε. Κάποια πράγματα πρέπει να τα διαβάζετε με τις συγκεκριμένες λέξεις που η νομική επιστήμη επιβάλλει και επιτάσσει. Προσέξαμε να μην υπάρχουν σε αυτή τη ρύθμιση αδικήματα που προβληματίζουν, να μην υπάρχουν αδικήματα που αφορούν στη μετάδοση του κορωνοϊού, να μην υπάρχουν αδικήματα τα οποία προσβάλλουν την κοινή γνώμη και το κοινού περί δικαίου αίσθημα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι η διάταξη του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή προβλέπει παραγραφή της ποινικής δίωξης για εκκρεμείς υποθέσεις που προβλέπουν φυλάκιση έως ένα έτος. Η ρύθμιση εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο με σκοπό την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων ωστόσο σύσσωμη η αντιπολίτευση επιτέθηκε στον υπουργό ζητώντας να εξαιρέσει απο τη ρύθμιση το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο κ. Τσιάρας απευθυνόμενος δε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Καλαματιανό είπε ότι «μπερδεύτηκε επειδή στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση για παραγραφή αδικημάτων με φυλάκιση έως δύο χρόνια και προφανώς νόμισε ότι είναι το ίδιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments