Ελλάδα

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο: Το αεροσκάφος «θηρίο» προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο: Το αεροσκάφος «θηρίο»  προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο: Χωράει 16 κοντέινερ, 80 επιβατικά αυτοκίνητα ενώ στο εσωτερικό του μπορεί να χωρέσει ακόμη κι ένα ολόκληρο Boeing 737.

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο: Ένα Antonov 225, που μετέφερε υγειονομικό υλικό από την Κίνα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σήμερα, Παρασκευή 15 Μαίου. Το θηριώδες αεροπλάνο είναι ουκρανικής κατασκευής και έχει μήκος καμπίνας 84 μέτρα. Παράλληλα, χωράει 16 κοντέινερ, 80 επιβατικά αυτοκίνητα ενώ στο εσωτερικό του μπορεί να χωρέσει ακόμη κι ένα ολόκληρο Boeing 737.

Το Antonov An-225 Mriya είναι μεταφορικό αεροσκάφος από την Antonov το 1988 στη Σοβιετική Ένωση. Το Antonov An-225 είναι διαθέσιμο για εμπορικές μεταφορές βαρέων φορτίων λόγω του μεγάλου εσωτερικού χώρου της ατράκτου του. Προς το παρόν (10/2017) υπάρχει μόνο ένα αεροσκάφος σε υπηρεσία. Το An-225 σχεδιάστηκε για να μεταφέρει εξωτερικά την δεξαμενή καυσίμων του πυραύλου Energia καθώς και το διαστημικό λεωφορείο Μπουράν τα κύρια στοιχεία του σοβιετικού προγράμματος ανάπτυξης διαστημικού λεωφορείου. Αντικατέστησε σε αυτό τον ρόλο το Μyasishchev VM-T.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 21 Δεκεμβρίου 1988.

Παρουσιάστηκε στο αεροπορικό σαλόνι στο Παρίσι το 1989  και συμμετείχε στο αεροπορικό σαλόνι του Farnborough το επόμενο έτος. Σχεδιάζονταν να κατασκευαστούν δύο αεροσκάφη, όμως μόνο ένα (το CCCP-82060 αργότερα UR-82060 ολοκληρώθηκε πριν την πτώση της ΕΣΣΔ. Βασίζεται στο Αn-124 του οποίου αποτελεί επί της ουσίας μεγεθυσμένη έκδοση. Έχει μεγαλύτερες πτέρυγες και έξι κινητήρες Ivchenko Progress D-18T. Παράλληλα εντυπωσιακό είναι και το σύστημα προσγείωσης του που αποτελείται από 32 τροχούς. Οι τροχοί του ρύγχους μπορούν να χαμηλώσουν προκειμένου να διευκολυνθεί η φόρτωση/εκφόρτωση που γίνεται από το εμπρόσθιο μέρος. Το An-225 μπορεί να μεταφέρει πολύ βαριά και ογκώδη φορτία της τάξεως των 250.000 kg εσωτερικά ή φορτία μέχρι 200.000 kg εξωτερικά, στην ράχη του. Ακόμη, μπορεί να μεταφέρει εσωτερικά φορτία μήκους μέχρι και 70 m.

Δείτε το αεροσκάφος στον ουρανό της Αττικής:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments