Ελλάδα

Διαρρήκτες Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο «επαγγελματίες» του είδους

Διαρρήκτες Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο «επαγγελματίες» του είδους
Διαρρήκτες Ηράκλειο: Δύο άτομα που είχαν «σηκώσει» πολλά σπίτια στο Ηράκλειο Κρήτης, πιάστηκαν... στα πράσα από αστυνομικούς. Η λεία τους ξεπερνούσε τις 30 χιλιάδες ευρώ.

Διαρρήκτες Ηράκλειο: Είχαν «ξαφρίσει» πολλά σπίτια στο Ηράκλειο, αλλά έφτασε η στιγμή που υπέπεσαν σε λάθος. Η Αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα στη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, τα οποία είχαν αναγάγει την κλοπή σε… επάγγελμα αφού είχαν «χτυπήσει» συνολικά 16 σπίτια. Η λεία τους, χάρη στα πολύτιμα αντικείμενα που αποσπούσαν, ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, η αρχή για την διαλεύκανση των υποθέσεων έγινε σήμερα τα ξημερώματα όταν οι δύο άνδρες επιχείρησαν να μπουν σε ένα σπίτι στο Ηράκλειο, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που ειδοποίησε την Aστυνομία. Οι Aρχές μέσα σε λίγη ώρα εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες ενώ ξεκίνησε η προανάκριση.

12 διαρρήξεις μέσα σε 3 μήνες

Κατά την έρευνα οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι δύο άνδρες από τις 22 Φεβρουαρίου έως και σήμερα είχαν προχωρήσει σε 12 κλοπές σπιτιών σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 25.000 ευρώ. Ωστόσο, ο ένας από τους δύο είχε διαπράξει τρεις επιπλέον κλοπές από το 2012 έως και το 2018 σε σπίτια αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ενός βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες και κατασχέθηκε το όχημα, ενώ κατασχέθηκε και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του δευτερου άνδρα ως μέσα διάπραξης κλοπών. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη

Να θυμίσουμε ότι σήμερα γνωστοποιήθηκε ότι άγνωστοι εξαπάτησαν ηλικιωμένη σε χωριό της Δράμας και κατάφεραν να της αποσπάσουν 5.000 ευρώ, λέγοντας ψέματα ότι η κόρη της τραυματίστηκε σε τροχαίο και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ένας άνδρας της τηλεφώνησε και αφού είπε ότι είναι γιατρός την ενημέρωσε για το περιστατικό, ενώ στη συνέχεια μια γυναίκα που παρίστανε την κόρη της την παρακάλεσε να δώσει τα χρήματα.

Ύστερα από συνεννόηση η ηλικιωμένη άφησε σακούλα με 5.000 ευρώ σε κάδο απορριμμάτων από όπου τα παρέλαβε άγνωστος. Η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι ανάλογα κρούσματα εξαπάτησης παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής και καλούν τους πολίτες να έχουν το νου τους και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα και να προσφεύγουν στις αστυνομικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments