Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Το πιθανότερο είναι ο ιός να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα»

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Το πιθανότερο είναι ο ιός να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι μάλλον ο κορωνοϊός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, έκανε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα περιοριστικά μέτρα για τη μη εξαπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αίρονται σταδιακά, ενώ φαίνεται ότι δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων. Βέβαια, όπως λένε και οι υπεύθυνοι του υπουργείου, θα πρέπει να περιμένουμε τις δύο επόμενες εβδομάδες για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κορωνοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τόνισε ότι αρχικά είχε εκτιμήσει ότι μετά την άρση των μέτρων είναι κατά 70% πιθανό να παραμείνει χαμηλός ο αριθμός των κρουσμάτων και κατά 30% να αυξηθεί.

«80 – 20%»

«Μετά την εικόνα που είδαμε μέχρι την Παρασκευή, αναβαθμίζω την εκτίμηση σε 80% – 20%, δηλαδή βλέπω ότι η επιδημία εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και ο αριθμός των κρουσμάτων δεν ανεβαίνει», ήταν τα λόγια του,  επισημαίνοντας πως η πιθανότητα η πανδημία να συνεχίσει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα είναι μεγάλη.

Ο καθηγητής, βέβαια, επισήμανε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες, ειδικά στις πλαζ όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και λόγω του καύσωνα.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 9, όπως φαίνεται και στο infographic, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.819 και οι νεκροί ανήλθαν στους 162. infographic16052020

Eιδικότερα, σήμερα Σάββατο δύο γυναίκες κατέληξαν από τις επιλοκές της νόσου στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Πρόκειται για μία 93χρονη, η οποία απεβίωσε χθες το βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί απεβίωσε μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανόντων σε 162 μέχρι και αυτή την ώρα στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.819, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Πιο συγκεκριμένα καταγράφονται και τα εξής στη σημερινή ανακοίνωση:

  • Από το σύνολο οι 613 (21.7%)θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 1455 (51.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 10 (43.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 95.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 162 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • Οι 45 ήταν γυναίκες (27.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Έχουν συνολικά ελεγχθεί 126283 κλινικά δείγματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments