Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Νέα σενάρια «εξαφάνισης» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Νέα σενάρια «εξαφάνισης» για τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Βόρεια Κορέα: Υπάρχει και ένα τραβηγμένο σενάριο που κάνει λόγο ότι στο εργοστάσιο για να κόψει την κορδέλα εμφανίστηκε ο σωσίας του και όχι ο ίδιος ο Κιμ.

Βόρεια Κορέα: Ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγω για νέα εξαφάνιση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Μπορεί να εγκαινίασε την Πρωτομαγιά εργοστάσιο λιπασμάτων, αλλά η εκ νέου απουσία του πυροδότησε και πάλι φήμες για την κατάσταση της υγείας του. Υπάρχει και ένα τραβηγμένο σενάριο που κάνει λόγο ότι στο εργοστάσιο για να κόψει την κορδέλα εμφανίστηκε ο σωσίας του και όχι ο ίδιος ο Κιμ.

Από εκεί πέρα, μυστήριο αποτελεί και η μετακίνηση με γερανό δύο τεράστιων πορτρέτων του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος, Κιμ Ιλ Σουνγκ, καθώς και του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, από την ομώνυμη κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ.

«Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη, ήταν όταν το μέρος ανακαινίσθηκε μετά τον θάνατο του Μεγάλου Ηγέτη. Το γεγονός πως τα πορτρέτα έχουν μετακινηθεί έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για τον Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπορούν να στηθούν πορτρέτα ή αγάλματα, αν δεν έχει πεθάνει. Η πλατεία είναι τεράστια και δεν βλέπω τον λόγο να την επεκτείνουν. Μαντεύω, πως ετοιμάζονται να προσθέσουν ένα τρίτο άγαλμα και πορτρέτο, αλλά ποιος ξέρει;» τονίζει δημοσιογράφος που ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα NK News πρόσφατα γκρεμίστηκε από την ίδια πλατεία και το βάθρο στο οποίο ανέβαινε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να παρακολουθεί στρατιωτικές παρελάσεις. Τι συμβαίνει κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα επίσης υποστηρίζει ότι γίνονται έργα κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ που οφείλονται στις προετοιμασίες για τους εορτασμούς της 75ης επετείου ίδρυσης του Εργατικού Κόμματος της Κορέας, στις 10 Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments