Πολιτική

ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ: Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την Κουμουνδούρου για «copy-paste»

ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ: Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την Κουμουνδούρου για «copy-paste»
ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ: Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την Κουμουνδούρου για αντιγραφή του προγράμματος του Κινήματος Αλλαγής.

ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ: Το Κίνημα Αλλαγης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιγράφει το πρόγραμμα, ακόμη και φράσεις της Χαριλάου Τρικούπη. Ειναι χαρακτηριστική άλλωστε η τοποθέτηση του Γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτη Βλάχου ο οποίος τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή της Κυριακής, ότι «το “κόπι-πάστε” του κ. Τσίπρα καλά κρατεί, πρόκειται για αντιγραφή. Εμείς από τις αρχές Απριλίου καταθέσαμε ένα πρόγραμμα, το οποίο επικαιροποιήσαμε και παρουσιάσαμε την προηγουμένη εβδομάδα, με τίτλο “Όρθια Κοινωνία – Ζωντανή Οικονομία.

Είναι η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στην πανδημική κρίση. Επειδή η προηγούμενη πρόταση του κ. Τσίπρα “πήγε άπατη”, καθώς στηριζόταν σε ένα λεφτόδεντρο και οι πολίτες δεν το πίστεψαν, επανέρχεται αντιγράφοντας τα συνθήματα και το πνεύμα του δικού μας προγράμματος».

Ο κ. Βλάχος πρόσθεσε ακόμα πως «δεν μετράμε τις αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με το υποδεκάμετρο. Είμαστε μια προοδευτική, προγραμματική αντιπολίτευση, ένα ανάχωμα στο νεοφιλελευθερισμό και τις σκληρές πολιτικές της κυβέρνησης. Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς καταθέσαμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, βασίζεται στην πικρή εμπειρία που έζησε ο χώρος μας, όταν όλοι ήταν απέναντι μας, αλλά κυρίως, σε ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στους εργαζόμενους».

Τι είπε ο Τσίπρας για την προοπτική προσέγγισης με το ΚΙΝΑΛ

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συγκεκριμένη συνέντευξη, για τη στάση του ΚΙΝΑΛ και την προοπτική προσέγγισης σε σχέση και με την απλή αναλογική είπε ότι «δεν μας αφήνει αδιάφορους η νέα ρητορική της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, για μια σοσιαλδημοκρατία απαλλαγμένη από τις νεοφιλελευθερες οικονομικές προσεγγίσεις. Μια τέτοια σοσιαλδημοκρατία θα είναι πράγματι χρήσιμη και στην Ευρώπη αλλά προφανώς και στην Ελλάδα.

Ώστε σε μια προγραμματική πορεία συγκλίσεων με τις δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας, να διαμορφωθούν οι όροι ενός εναλλακτικού δρόμου απέναντι στη συντήρηση και τον νεοφιλελευθερισμό. Στην Ευρώπη ήδη ανιχνεύουμε αυτούς τους όρους, συνεργαζόμενοι με δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Γιατί όχι και στην Ελλάδα, αν πραγματικά την εννοούν αυτή τη νέα ρητορική;».

Περιέγραψε δε και τα διλήμματα που αναδεικνύει η συγκυρία: «…Θα συγκροτήσουμε ένα δημοκρατικό μπλοκ αλλαγής και προόδου ή θα επιμείνουμε σε ιδιοτέλειες, καταστροφικούς εγωισμούς, και ιστορικά σύνδρομα; Θα δώσουμε προοπτική στη χώρα ή θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος να ολοκληρώσουν την καταστροφή που ήδη έχει αρχίσει; Κάποια στιγμή όλοι θα κληθούμε να απαντήσουμε σε αυτά τα διλήμματα. Πολίτες, κόμματα, συλλογικότητες και κινήματα. Διότι όποτε και αν έρθουν οι επόμενες κάλπες, μια εντολή θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό, για όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατίας και της προόδου: Να ορθώσουν την συμπόρευσή τους απέναντι στον οδοστρωτήρα της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments