Ελλάδα

Σεισμός τώρα: Ασθενής σεισμική δόνηση στη Βέροια

Σεισμός τώρα: Ασθενής σεισμική δόνηση στη Βέροια
Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση καταγράφηκε στην περιοχή της Βέροιας

Σεισμός τώρα: Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη Βέροια, το απόγευμα της Τρίτης. Νωρίτερα, το πρωί ένας πιο ισχυρός σεισμός ανησύχησε τους κατοίκους της Καρπάθου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Κάρπαθο, στις 11:03 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 472 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 64 χιλιόμετρα ανατολικά/νοτιανατολικά της Καρπάθου. seismos1-1

To σχόλιο Λέκκα για τους σεισμούς κοντά στην Κρήτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση που διένειμε σε μέσα ενημέρωσης το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Μαΐου προς Τρίτη, νέα σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:22 στον θαλάσσιο χώρο 97 χιλιόμετρα νότια της Άρβης, στην Κρήτη.

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που δέχεται το νησί, με αποκορύφωμα και τον σεισμό που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Μαΐου, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι ο εν λόγω σεισμός εκδηλώθηκε στον ίδιο χώρο που είχε εκδηλωθεί πριν από 20 ημέρες ο μεγάλος σεισμός των 6,5 Ρίχτερ.

Σε μεγάλο θαλάσσιο βάθος

Η περιοχή έκτοτε όπως αναφέρει δίνει αρκετού σεισμούς αλλά σύμφωνα με τον ίδιο είναι σε μεγάλο θαλάσσιο βάθος μακριά από την στεριά. Παράλληλα, ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι η περιοχή παραδοσιακά δίνει σεισμούς και αυτή την περίοδο είναι υπό διέγερση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, πρόκειται για «μετασεισμούς από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε εκδηλωθεί πριν από περίπου 20 ημέρες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εκτονώνεται η κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η σημερινή σεισμική δόνηση έγινε πολύ λίγο αισθητή λόγω της μεγάλης απόστασης από τα νότια παράλια της Κρήτης. Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02:22 στον θαλάσσιο χώρο 97 χιλιόμετρα νότια της Άρβης, στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 459 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ από την πλευρά του υπολόγισε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8 βαθμών και σημειώθηκε σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Ωστόσο δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές. Επίσης και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 05.55 τα ξημερώματα, καταγράφηκε νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 95 χιλιόμετρα Νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος τα 8 χιλιόμετρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments