Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στη ΜΕΘ του Παίδων βρέφος 8 μηνών

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στη ΜΕΘ του Παίδων βρέφος 8 μηνών
Κορωνοϊός Ελλάδα: Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στο νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται μωράκι 8 μηνών με κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένα βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV. Την πορεία της υγείας του παρακολουθεί ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας που το επισκέφτηκε και ενημερώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου . Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος εισήχθη στο νοσοκομείο πριν από δύο ημέρες και βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από ό, τι φαίνεται πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Παρότι το μωράκι είναι διασωληνωμένο, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Σήμερα το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι 10 είναι τα νέα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ανακοινώνονται 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.850, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 617 (21.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.476 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 8 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 95.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 96 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 166 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 48 ήταν γυναίκες (28.9%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 94.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Έχουν συνολικά ελεγχθεί 139.445 κλινικά δείγματα».

Μια γυναίκα το 166ο θύμα του ιού

Στους 166 ανέβηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς το απόγευμα της Τρίτης έφυγε από τη ζωή μια 73χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ. Η 73χρονη έπασχε από πολυοργανική ανεπάρκεια, σηπτική καταπληξία και πνευμονία. Ο θάνατος της έγινε γνωστός μετά την ενημέρωση της Τρίτης από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, όπου έγινε ειδική αναφορά στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στάθηκε υπέρ του επιχειρήματος της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία και εξήγησε τους λόγους. «Υπήρξε κάποιο επιδημιολογικό όφελος στο λουκέτο. Πολλές χώρες της ΕΕ ξεκίνησαν την επιστροφή των παιδιών. Σε κάποιες χώρες τα σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν την αγωνία των ανθρώπων. Πολλοί γονείς δεν θέλουν να τα στείλουν στο σχολείο. Από την άλλη, κάποιοι γονείς δεν μπορούν να υποστηρίξουν την διδασκαλία από το σπίτι», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Ενώ υπάρχουν επιχειρήματα για επιστροφή στο σχολείο, πολλοί λένε πως η επιστήμη δεν έχει φτάσει στο επίπεδο για 100% ασφάλεια. Τώρα δεν υπάρχουν δεδομένα πως τα παιδιά είναι 100% ασφαλές να επιστρέψουν στα σχολεία. Δείχνουν ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Υπάρχουν όμως και παιδιά που θα περάσουν βαριά τη νόσο και παιδιά που περνούν το σπάνια φλεγμονώδες σύνδρομο. Το συμπέρασμα δεν είναι πως δεν συμβαίνουν αυτά, αλλά ότι συμβαίνουν πολύ σπάνια. Να μη μένουμε όμως σε αυτά τα σπάνια ευρήματα. Ο ιός αυτός αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερο τρόπο, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments