Οικονομία

Πάολο Τζεντιλόνι για Ταμείο Ανάκαμψης: Θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ

Πάολο Τζεντιλόνι για Ταμείο Ανάκαμψης: Θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ
Πάολο Τζεντιλόνι για Ταμείο Ανάκαμψης: Tο εν λόγω ταμείο θα προσφέρει επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια με χαμηλά επιτόκια», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων.

Πάολο Τζεντιλόνι για Ταμείο Ανάκαμψης: O Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι «Το Ταμείο Ανάκαμψης, στο τέλος, θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ». Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε δηλώσεις του στο κανάλι Rai tre, της ιταλικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τόνισε ότι «στο τέλος, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα πλησιάσει το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ».

«Ας μην ξεχνάμε ότι το Ταμείο αυτό θα προσφέρει επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια με χαμηλά επιτόκια», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με τον οποίο η χθεσινή γαλλογερμανική συμφωνία επί του θέματος, αποτελεί «γεγονός χωρίς προηγούμενο». Παράλληλα ο αρμόδιος Επίτροπος τόνισε ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χορηγηθούν «το γρηγορότερο δυνατό» και ότι «οι τελικές αποφάσεις θα συνδέονται , φυσικά, με τους στόχους που πρόκειται να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες του δηλώσεις ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι είχε δηλώσει ότι «Οριστικά θα έχουμε τουριστική περίοδο το καλοκαίρι, αλλά με μέτρα ασφαλείας και περιορισμούς». Σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung, o κ. Τζεντιλόνι ανέφερε  ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς της οικονομίας που θα ωφεληθούν περισσότερο από το πακέτο ενισχύσεων που ετοιμάζει η Επιτροπή, ενώ πρόσθεσε ότι εντός του Μαΐου θα παρουσιαστεί το νέο σχέδιο για τον επταετή προϋπολογισμό της περιόδου 2021-27 και ένα συνδεδεμένο με αυτόν πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Τζεντιλόνι ζητούσε ποσό άνω του ενός τρισεκατομμυρίου και ενισχύσεις, παράλληλα με την χορήγηση δανείων, καθώς θεωρεί ότι τα δάνεια θα αύξαναν το βάρος του χρέους «σε χώρες υπερχρεωμένες, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις επλήγησαν περισσότερο από αυτήν την πανδημία».  Ως εναλλακτική λύση παρουσιάζει τα πολύ μακροπρόθεσμα δάνεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments