Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης ΣΥΡΙΖΑ: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

Αλέξης Χαρίτσης ΣΥΡΙΖΑ: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων
Αλέξης Χαρίτσης ΣΥΡΙΖΑ: Τα βέλη της στους χειρισμούς της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος.

Αλέξης Χαρίτσης ΣΥΡΙΖΑ: Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση, ασκείται κριτική στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπου αναφέρουν πως «έχει αριστεύσει στο γενικευμένο μπάχαλο γύρω από τις συνθήκες της τηλε-εκπαίδευσης».

«Από το: ούτε βήμα πίσω από την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων, μόλις προχτές, τώρα δηλώνει: δεν μιλήσαμε ποτέ για κάμερες», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αλλεργική στον προσεκτικό σχεδιασμό της επόμενης μέρας της πανδημίας». Σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων αναφέρει ότι «πρόκειται για μια απόφαση που ουδεμία σχέση έχει με την εκπαιδευτική διαδικασία. Εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης που επιχειρεί, εσπευσμένα και πρόχειρα, να δημιουργήσει εικόνα επίπλαστης κανονικότητας».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει: «Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όμως δεν είναι πειραματόζωα. Το ελληνικό σχολείο – όλων των βαθμίδων – απαιτεί γενναία στήριξη, ενίσχυση στις υποδομές, ψηφιακή αναβάθμιση και κυρίως εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο και απερρίφθη στη δημόσια διαβούλευση. Πρέπει να αποσυρθεί».

«Πράσινο» φως από Τσιόδρα για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων

Το ζήτημα της επιστροφής στα θρανία πάντως για τους μαθητές του Δημοτικού έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί τους ειδικούς και την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι θα, χθες σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας, κ. Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι αναφερόμενος στην πορεία του ιού στη χώρα ότι «έχουμε θετικά δείγματα» και σχετικά με τα Δημοτικά ότι «αν συνεχίσουν τα δείγματα αυτά, υγειονομικά τουλάχιστον, υπάρχει ασφάλεια για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιόδρας σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε πως τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο σε σχέση με άλλες ομάδες και επεσήμανε και χθες ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία των γονιών. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι που τους οδήγησαν στο να πουν πως είναι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων. «Το άνοιγμα των σχολείων παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα. Από την άλλη, η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει καταλληλότερη», είπε χαρακτηριστικά.

Την Δευτέρα οι αποφάσεις για τα Δημοτικά

Πλέον, το μόνο που εκκρεμεί είναι να βγει η απόφαση για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα δημοτικά σχολεία. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα, καθώς αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις των επιδημιολόγων. Υπάρχει η πρόθεση να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν η επιδημία συνεχίσει να βαίνει καθοδικά, όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments