Πολιτική

Γεωργιάδης επιχειρήσεις: Δημιουργούμε Παρατηρητήριο Ρευστότητας – Θα εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια

Γεωργιάδης επιχειρήσεις: Δημιουργούμε Παρατηρητήριο Ρευστότητας – Θα εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια
Γεωργιάδης επιχειρήσεις: Τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Ρευστότητας για τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. "Η οικονομία έχει άμεση ανάγκη παροχής ρευστότητας" τόνισε χαρακτηριστικά.
Γεωργιάδης επιχειρήσεις: Τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Ρευστότητας για τις επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. "Η οικονομία έχει άμεση ανάγκη παροχής ρευστότητας" τόνισε χαρακτηριστικά.

Γεωργιάδης επιχειρήσεις: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες, ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. «Το 2020 φαινόταν ότι θα είχαμε μια σημαντική αύξηση του ΑΕΠ. Αυτά μέχρι τον Φεβρουάριο που ήρθε ο Covid 19» είπε ο υπουργός και σημείωσε:

“Το υπουργείο Ανάπτυξης εξασφάλισε τον έλεγχο της κερδοσκοπίας κατά τη διάρκεια της κρίσης γιατί κινηθήκαμε με μεγάλη ταχύτητα”.

Επιπλέον, σημείωσε πως το υπουργείο εξασφάλισε την επάρκεια και τον έλεγχο της κερδοσκοπίας σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια, ενώ μερίμνησε για την ασφαλή λειτουργία των σούπερ μάρκετ. “Η ύφεση για το 2020 είναι αναπόφευκτη, στόχος είναι να μειώσουμε το εύρος της και να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία για να έχουμε ανάκαμψη το 2021″ υπογράμμισε.

Ως προς τη συνεργασία με την ΕΕ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πολύ γρήγορα η χώρα πέτυχε η αναπτυξιακή τράπεζα να γίνει εργαλείο παροχής ρευστότητας. “Σήμερα, Τετάρτη, άνοιξε και πάλι το ΤΕΠΗΧ2. Μάλιστα, πάνω από 40.000 επιχειρήσεις κάνανε αίτηση από τις 12 το μεσημέρι. Τώρα προέχει να βάλουμε μπρος την οικονομία να μειώσουμε το εύρος της ύφεσης και το 2021 να είναι έτος μεγάλης ανάκαμψης” ανέφερε. 

Στη συνέχεια είπε:

  • Μόχλευση ρευστότητας 7 δις ευρώ έχει εξασφαλιστεί. Το σχεδιάσαμε και το υλοποιήσαμε σε λιγότερο από 50 ημέρες .
  • Εγκαινιάσαμε χρηματοδοτικά εργαλεία σε ύψος 1,88 δις ευρώ και με τη μόχλευση άλλα 5 δις ευρώ.
  • Για τις στρατηγικές επενδύσεις το σύνολο των νέων εγκρίσεων είναι 2,5 δισ. ευρώ.
  • Θα εγκριθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια από 2000 επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει φάκελο.
  • Εγκρίναμε έργα ΣΔΙΤ  και νέες στρατηγικές επενδύσεις στις ΑΠΕ σε μόλις 16 ημέρες
  • Σε άμεση προτεραιότητα τίθενται 40 μεγάλα έργα. Στο νέο ΕΣΠΑ του 2021 – 2027  προστίθενται πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση “δημιουργεί Παρατηρητήριο Ρευστότητας για τις επιχειρήσεις. Ενθαρρύνω τα τραπεζικά στελέχη να μην εξαντλούν το τυπικό γράμμα της νομιμότητας γιατί η οικονομία έχει άμεση ανάγκη παροχής ρευστότητας. Σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα έχουμε σχέδιο για μικροπιστώσεις, για να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης. Στόχος είναι να μην μείνει καμία επιχείρηση πίσω”.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments