Ελλάδα

Οινούσσες τουρκικό σκάφος: Βίντεο – ντοκουμέντο με τους επικίνδυνους ελιγμούς

Οινούσσες τουρκικό σκάφος: Βίντεο – ντοκουμέντο με τους επικίνδυνους ελιγμούς
Οινούσσες τουρκικό σκάφος: Βίντεο - ντοκουμέντο με τους επικίνδυνους ελιγμούς τουρκικού σκάφους σε ελληνικά χωρικά ύδατα έχει έρθει στη δημοσιότητα.

Οινούσσες τουρκικό σκάφος: Σύμφωνα με καταγγελία, Έλληνες ψαράδες αλλά και πλήρωμα σκάφους της Frontex στις Οινούσσες, είδαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών υδάτων. Τι συνέβη;

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασε κοντά στις ελληνικές ακτές και άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών υδάτων. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο παραχώρησε στο politischios.gr o Παράσχος Καραμπουρνιώτης. «Δεν μας έφτανε ένας, ήρθε κι άλλος», ακούγεται να λέει κάποιος την ώρα που το τουρκικό σκάφος περνάει πολύ κοντά από το ελληνικό.

Το τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών και άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές. Οι επιβαίνοντες στο τουρκικό σκάφος έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από τη Frontex και το ελληνικό αλιευτικό να αποχωρήσουν, λέγοντας τους πως βρίσκονται σε τουρκικά νερά. Μάλιστα, όταν στο σημείο εμφανίστηκε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, οι Τούρκοι ανέβασαν την ένταση και έστειλαν και δεύτερο σκάφος τους στο σημείο.

Επί τέσσερις ώρες τα δυο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έκαναν ακραίους ελιγμούς, «στοχεύοντας» κυρίως το σκάφος των Ελλήνων ψαράδων, αλλά και το σκάφος του λιμεναρχείου Χίου και εκείνο της Frontex. Ύστερα από αρκετή ώρα προκλήσεων, έφυγαν από τα ελληνικά νερά προς το λιμάνι του Τσεσμέ.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο

 Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαίου, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών F-16 πάνω από τα ελληνικά νησιά. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν οι εξής υπερπτήσεις:

  • Στις 13:59 πάνω από τους Αρκούς στα 24.000 πόδια,
  • Στις 14:04 και στις 14:07 πάνω από τους Λειψούς στα 17.000-18.000 και στα 15.000 πόδια, αντίστοιχα
  • Στις 14:10 πάνω από την Πάτμο στα 25.000 πόδια και στις 14:11
  • Πάνω από τους Λειψούς ξανά στα 26.000 πόδια
  • Το ζεύγος χωρίστηκε και πραγματοποίησε υπερπτήση στις 14:12 πάνω από τους Λειψούς και πάνω από τους Αρκούς στα 25.000 πόδια
  • Στις 14:15 το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τους Λειψούς στα 24.000 πόδια
  • Στις 14:19 πάνω από το Αγαθονήσι στα 6.000 πόδια
  •  Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ακόμα τρεις υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες, τη νήσο Παναγιά και τους Φούρνους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments