Πως Να

Πως να φτιάξω κρέπες

Πως να φτιάξω κρέπες
Πως να φτιάξω κρέπες: Μια απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτικές κρέπες.

Πως να φτιάξω κρέπες: Οι κρέπες αρέσουν σχεδόν σε όλους. Ένα από τα μεγάλα τους πλεονεκτήματα είναι ότι μπορούν να γίνουν αλμυρές και γλυκές. Μπορεί δηλαδή να απολαύσει κάποιος μια κρέπα με ζαμπόν και λιωμένο τυρί, αλλά και μια με πραλίνα φουντουκιού μπισκότο και μπανάνα. Πλέον υπάρχουν χιλιάδες μαγαζιά που σερβίρουν κρέπες,ωστόσο η διαδικασία για να φτιάξει κάποιος στο σπίτι του δεν είναι δύσκολη.

Το mama365.gr δημοσιεύει μια πολύ εύκολη συνταγή βήμα βήμα.  Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4-5 μεγάλες κρέπες είναι:

  • 2 αβγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε. Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι. Μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι θέλετε και ή να τη φάτε έτσι ή να τη βάλετε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε έτοιμες για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε. Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες-λίγες μαζί, για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments