Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: 1260 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες – Πλησιάζουν τις 100.000 στο σύνολο

ΗΠΑ κορωνοϊός: 1260 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες – Πλησιάζουν τις 100.000 στο σύνολο
ΗΠΑ κορωνοϊός: Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το εθνικό σύστημα Υγείας να μετρά συνεχώς νέα θύματα από την επέλαση της πανδημίας.

ΗΠΑ κορωνοϊός: Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καταγράφηκαν 1.260 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ της Παρασκευής.

Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 95.921 θανάτους εξαιτίας της νόσου επί συνόλου περίπου 1,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Παρά αυτούς τους υψηλούς αριθμούς, οι 50 αμερικανικές Πολιτείες έχουν ξεκινήσει μια μερική και προοδευτική αποκλιμάκωση των απαγορευτικών μέτρων, διατηρώντας ορισμένους περιορισμούς στις συναθροίσεις προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Τραμπ προς κυβερνήτες: «Ανοίξτε αμέσως» τους χώρους λατρείας

Μήνυμα προς τους κυβερνήτες των αμερικανικών Πολιτειών να «ανοίξουν αμέσως» οι εκκλησίες και όλοι οι λατρευτικοί χώροι στις ΗΠΑ, έστειλε την Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Παίρνοντας το μέρος θρησκευτικών ηγετών απέναντι στους κυβερνήτες που εμφανίζονται διστακτικοί ως προς την επαναλειτουργία εκκλησιών, συναγωγών, τεμενών και των λοιπών χώρων λατρείας, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσφέρουν «σημαντικές υπηρεσίες» και κάλεσε τους κυβερνήτες να τους «ανοίξουν αμέσως», παρότι, όπως υπογραμμίζεται από αμερικανικά ΜΜΕ, δεν είναι σαφές το αν διαθέτει τη δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο.

«Κάποιοι κυβερνήτες θεώρησαν τις κάβες και τις κλινικές για εκτρώσεις σημαντικές, αλλά άφησαν εκτός τους θρησκευτικούς ναούς και αυτό δεν είναι σωστό», ανέφερε ο Τραμπ.

Μάλιστα, το αίτημα του συνοδεύτηκε και από μήνυμα με… απειλητική χροιά, συνεχίζοντας: «Αν (οι κυβερνήτες) έχουν κάποια ερώτηση, μπορούν να με καλέσουν στο τηλέφωνο, αλλά αυτή η κλήση τους δεν θα είναι ιδιαίτερα επιτυχής»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments