Διεθνή

Μεξικό κορωνοϊός: 479 νεκροί μέσα σε μία ημέρα – Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

Μεξικό κορωνοϊός: 479 νεκροί μέσα σε μία ημέρα – Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας
Μεξικό κορωνοϊός: Η επέλαση της πανδημίας «γονατίζει» τη χώρα, με το Μεξικό να αριθμεί συνολικά 6.989 νεκρούς και 62.527 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μεξικό κορωνοϊός: Τραγική η κατάσταση στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, με το εθνικό σύστημα Υγείας του Μεξικού να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο τεράστιο όγκο των περιστατικών που εισρέουν καθημερινά στα κέντρα περίθαλψης και τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το Μεξικό κατέγραψε χθες ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού μέσα σε μια μόνο μέρα, με 479 νέα θύματα και με 2.960 επιπλέον κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Οι αρχές έχουν πλέον καταγράψει συνολικά 62.527 κρούσματα της Covid-19 και 6.989 θανάτους, μετά τον εντοπισμό των πρώτων μολύνσεων στο Μεξικό στα τέλη Φεβρουαρίου. Η προηγούμενη κορύφωση ημερήσιων θανάτων ήταν στις 20 Μαΐου, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν 424 θανάτους.

«Εφιάλτης» και για τον Ισημερινό

Ο Ισημερινός, μία από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του Covid-19, ξεπέρασε χθες το όριο των 3.000 θανάτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Χουάν Κάρλος Σεβάγιος. «Δυστυχώς, έχουμε 3.056 ανθρώπους νεκρούς» λόγω κορωνοϊού και ο Ισημερινός έχει συνολικά 35.828 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δήλωσε ο υπουργός σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από τα θύματα αυτά, οι Αρχές τονίζουν πως άλλοι 1.892 θάνατοι πιθανόν οφείλονταν στον Covid-19. Στην νοτιοδυτική επαρχία Γουάγιας έχει καταγραφεί το 50% των κρουσμάτων όλης της χώρας και η πλειονότητα των θανάτων. Η πρωτεύουσά της, Γουαγιακίλ, έγινε το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, με περισσότερες από 9.300 μολύνσεις.

Για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, η χώρα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα Μαρτίου, και επέβαλε, μεταξύ άλλων μέτρων, απαγόρευση κυκλοφορίας διάρκειας 15 ωρών καθημερινά. Μετά από εννέα εβδομάδες, η Γουαγιακίλ ξεκίνησε μια φάση χαλάρωσης των μέτρων με την επανέναρξη την Τετάρτη ορισμένων παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments