Πολιτική

Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Αύριο η απόφαση

Πέτσας: Πάμε σε άνοιγμα των δημοτικών σχολείων – Αύριο η απόφαση
Πέτσας: «Η σταδιακή, με προσοχή, με κανόνες, επιστροφή τους στη σχολική διαδικασία μόνο καλό έχει να επιφέρει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ είπε μεταξύ άλλων, πως αύριο, Δευτέρα 25 Μαΐου πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορούν να ανοίξουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει, μετά την εισήγηση που θα λάβει σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, και θα ανακοινώσει την απόφασή του. Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων. Είναι καλό για τα παιδιά μας. Δεν μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά από τα σχολεία. Η σταδιακή, με προσοχή, με κανόνες, επιστροφή τους στη σχολική διαδικασία μόνο καλό έχει να επιφέρει».

Σχετικά με τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και το σχέδιο στήριξής τους, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει μέρος του μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που είδαν μείωση του τζίρου τους μεγαλύτερη από 20%. «Εντασσόμενοι στο πρόγραμμα συνεργασία και σε άλλες ρυθμίσεις δεν θα κάνουν απολύσεις και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων».

Για την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση όλων των κυβερνήσεων, αλλά και όλων των Ελλήνων, με μια φωνή: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό είναι ομόθυμο. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό κάναμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αυτό θα κάνουμε όποτε χρειαστεί».

«Όλοι μαζί θα βγούμε από αυτή την κρίση»

Τέλος, για το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν μένει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Κυκλοφορεί στην κοινωνία. Έχει ξεκινήσει ήδη, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τις επισκέψεις του σε διάφορους χώρους. Δεν τον απασχολούν οι εκλογές. Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας. Αυτό που πρόκειται να γίνει είναι η υλοποίηση του προγράμματός μας. Όσο πιο γρήγορα βγούμε από την υγειονομική κρίση, τόσο πιο γρήγορα θα έρθουν οι επόμενες μειώσεις φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που έχουμε υποσχεθεί στην ελληνική κοινωνία πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Έτσι θα υλοποιηθεί ένα σχέδιο που θα φέρει στο τέλος της τετραετίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτοιμο να διεκδικήσει και να πάρει μία νέα εντολή . Γιατί το μόνο που ενδιαφέρει στο τέλος της ημέρας είναι η ζωή των Ελλήνων να γίνεται καλύτερη. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments