Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Συνεχίζει τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης παρά τις συστάσεις του ΠΟΥ

Βραζιλία κορωνοϊός: Συνεχίζει τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης παρά τις συστάσεις του ΠΟΥ
Βραζιλία κορωνοϊός: O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναστέλλει «προσωρινά» τις κλινικές δοκιμές με την υδροξυχλωροκίνη, χαρακτηρίζοντας την ως "αναποτελεσματική" η χρήση της. Ωστόσο η Βραζιλία συνεχίζει να συνιστά την υδροξυχλωροκίνη για θεραπεία κατά του ιού.

Βραζιλία κορωνοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει «προσωρινά» τις κλινικές δοκιμές με την υδροξυχλωροκίνη που γίνονταν σε συνεργασία με εταίρους του σε διάφορες χώρες, για προληπτικούς λόγους. Ειδικότερα, στην απόφαση αυτή κατέληξε το Σάββατο, μετά τη δημοσίευση μελέτης την Παρασκευή στην επιστημονική επιθεώρηση «The Lancet», στην οποία χαρακτηρίζεται αναποτελεσματική, αν όχι βλαπτική, η καταφυγή στη χλωροκίνη και παράγωγά της, όπως είναι η υδροξυχλωροκίνη, εξήγησε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Ωστόσο η Βραζιλία συνεχίζει τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης 

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να συνιστά τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του νέου κορονοϊού. «Παραμένουμε πολύ ήρεμοι και γαλήνιοι και δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση των συστάσεων που έγιναν» διαβεβαίωσε η Μάιρα Πινιέιρου, στέλεχος του υπουργείου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μπραζίλια. Έπειτα από την έντονη πίεση που άσκησε ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα έγγραφο το οποίο συνιστούσε τη χρήση της χλωροκίνης και της υδροξυχλωροκίνης σε ήπιες περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, παρά την έλλειψη πειστικών τεκμηρίων για την αποτελεσματικότητα τους μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία μέχρι και χθές είχε καταγράψει 807 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, απολογισμός υψηλότερο από αυτόν που καταγράφηκε στις ΗΠΑ, που ανήλθε σε 620 θανάτους, κατατάσσοντας την δεύτερη χώρα στον κόσμο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Έτσι η Βραζιλία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με 374.878, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 1,637 εκατομμύρια κρούσματα. Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε 23.473, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας, ενώ στις ΗΠΑ έχει φθάσει τους 97.971, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments