Διεθνή

Κύπρος άρση μέτρων: Παράταση μέτρων – Μέχρι 8 Ιουνίου η απαγόρευση των πτήσεων

Κύπρος άρση μέτρων: Παράταση μέτρων – Μέχρι 8 Ιουνίου η απαγόρευση των πτήσεων
Κύπρος άρση μέτρων: Παρατείνονται τα μέτρα για απαγόρευση των πτήσεων στη χώρα, στο πλαίσιο διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των πολιτών από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Κύπρος άρση μέτρων: Το κυπριακό υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξέδωσε διάταγμα με το οποίο παρατείνει τη χρονική περίοδο απαγόρευσης πτήσεων στην Κύπρο μέχρι τις 8 Ιουνίου. «Με σκοπό τη διαφύλαξη και περαιτέρω ενίσχυση από πλευράς Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, των όσων μέτρων έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση και με απώτερο στόχο και σκοπό την προστασία των πολιτών και τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19 στον τόπο μας, πληροφορείστε ότι με Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με ημερομηνία 25.05.2020, παρατείνονται περαιτέρω τα μέτρα για απαγόρευση των πτήσεων για άλλες έντεκα ημέρες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημειώνεται ότι το διάταγμα τίθεται σε ισχύ κατά την 00:00 π.μ. ώρα Κύπρου της 29ης Μαΐου 2020.

Ιταλία – Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ανοίξουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις πύλες τους στον τουρισμό στις 15 Ιουνίου

Μήνυμα να ξανά ανοίξουν οι πύλες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε ο Λουίτζι Ντι Μάιο. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σε εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Rai ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να ανοίξουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις πύλες τους στον τουρισμό στις 15 Ιουνίου. «Ελπίζω οι Ιταλοί να μπορέσουν να πάνε διακοπές στην χώρα μας, αλλά χρειαζόμαστε τον ξένο τουρισμό και ιδίως τον γερμανικό, ο οποίος αντιπροσωπεύει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό», τόνισε ο Ντι Μάιο.

«Στις 15 Ιουνίου προσπαθούμε να ξανανοίξουμε όλοι μαζί. Είναι η ημέρα κατά την οποία θα ξανανοίξει τις πύλες της και η Γερμανία. Θα είναι κάπως σαν ένα νέο ευρωπαϊκό “ d-day”», είπε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας. «Θα πρέπει, όμως, να μπορέσουμε να διαβεβαιώσουμε τους τουρίστες ότι μπορούν να έρθουν στην Ιταλία υπό ασφαλείς συνθήκες. Όλες οι περιφέρειες της χώρας μας πρέπει να υποδεχθούν τους ξένους επισκέπτες με τους ίδιους κανόνες», κατέληξε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments