Διεθνή

Αιγύπτος κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα σε δημόσιους χώρους, μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες

Αιγύπτος κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα σε δημόσιους χώρους, μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες
Αιγύπτος κορωνοϊός: Από τις 30 Μαΐου θα είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας, οι Αιγύπτιοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, όπως δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, τράπεζες και μέσα μαζικής μεταφοράς, χωρίς τη μάσκα.

Αιγύπτος κορωνοϊός: Μιας που ο φονικός ιός σαρώνει και την Αίγυπτο, σύμφωνα με διάταγμα της κυβέρνησης, από το Σάββατο 30 Μαΐου θα είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας για τους Αιγύπτιους, καθώς δεν θα μπορεί διαφορετικά να κυκλοφορεί κανείς σε δημόσιους χώρους, όπως δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, τράπεζες και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, η Αρχή Σιδηροδρόμων Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει πως κανείς επιβάτης δε θα μπορεί να επιβιβάζεται στα τρένα αν δεν φορά προστατευτική μάσκα. Το ίδιο θα ισχύει στο μετρό της πόλης του Καΐρου και σε όλες τις υπεραστικές γραμμές λεωφορείων, ενώ τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα ανέρχονται σε έως και 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 230 ευρώ), ποσό που αναλογεί σε έναν μισθό για την πλειοψηφία των πολιτών.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα έχει ισχύ καταρχήν μέχρι τα μέσα Ιουνίου και ανάλογα ,ε τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει την παράταση του μέτρου ή όχι, ενώ το μέτρο έχει εφαρμογή στις τράπεζες, πολλές από τις οποίες ήδη επιβάλλουν χρήση μάσκας από τις προηγούμενες ημέρες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα όπως τα σούπερ μάρκετ.

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αίγυπτο, ενώ καταγράφηκαν 14 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το τελευταίο 24ωρο. Η χώρα κατέγραψε  ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (789) μόλυνσης από τον φονικό ιό που σημειώνει έξαρση στη χώρα. Επίσης τα θύματα της πανδημίας στη χώρα έφθασαν έτσι τα 797.

Υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στις τράπεζες ήδη από τις 17 Μαΐου

Από την Κυριακή 17 Μαΐου,  είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας στις αιγυπτιακές τράπεζες, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Αιγυπτιακών Τραπεζών (FEB). «Η απόφαση προήλθε από την ανησυχία της Ομοσπονδίας Αιγυπτιακών Τραπεζών για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών των τραπεζών», αναφέρεται σε ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι η απόφαση αυτή συμβαδίζει με τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η πολιτεία, η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου και το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, θα περιορίζεται η παρουσία πελατών στα υποκαταστήματα των τραπεζών για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments