Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Μαΐου: 3 κρούσματα – 2.906 συνολικά – 175 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Μαΐου: 3 κρούσματα – 2.906 συνολικά – 175 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Μαΐου: Στους 175 αυξήθηκαν οι νεκροί του φονικού ιού στην Ελλάδα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ακόμη, καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.906.

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 28 Μαΐου: Ανακοίνωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας εξέδωσε όπως κάθε απόγευμα το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, οι περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι τρεις ενώ συνολικά οι νοσούντες στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 2.906. Οι νεκροί –όπως φαίνεται και στο infographic– αυξήθηκαν στους 175 καθώς έφυγαν από τη ζωή δύο συμπολίτες μας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνονται 3 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.906, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 630 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1658 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.
  • 4 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 102 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 175 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 52 (29.7%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 170.467 κλινικά δείγματα”.

Στους 175 οι νεκροί:

Τα τελευταία θύματα του ιού στη χώρα μας είναι δύο άνδρες. Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε σήμερα το μεσημέρι ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 175. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άντρα 83 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Κατά πληροφορίες είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα σε καρδιά και πνεύμονες. Νωρίς το πρωί ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε στο «Αττικόν». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για έναν 78χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Ανοιχτές ξανά οι κυριακάτικες αγορές:

Θα ανοίξουν και πάλι από την 1 Ιουνίου οι εμποροπανυγύρεις, οι κυριακάτικες αγορές και λοιπές αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/17, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα με βάση τη σημερινή ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων γράφτηκε στην κοινωνική πλατφόρμα του twitter: «…κατόπιν έγκρισης της ειδικής επιτροπής επιστημόνων και με εφαρμογή των αυστηρών κανόνων λειτουργίας που ισχύουν για τις λαϊκές αγορές επανεκκινούν από 1/6 οι Κυριακάτικες αγορές, οι εμποροπανηγύρεις και λοιπές αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/17».

Την Παρασκευή οι δύο ακόμα ΠΝΠ:

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης εισάγονται στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή. Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι στις ΠΝΠ ρυθμίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με την κατ΄οίκον παροχή υπηρεσιών υγείας, την άυλη συνταγογράφηση, την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών, τη διεύρυνση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, την αποδοχή των δωρεών, την απασχόληση ιδιωτών σε δομές του ΕΣΥ, εφόσον παραστεί ανάγκη και υπάρχουν ελλείψεις, και την εξαίρεση, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, των πνευμολόγων και αναισθησιολόγων, από την υποχρέωση να κάνουν υπηρεσία υπαίθρου πριν δώσουν εξετάσεις για την ειδικότητα, προκειμένου να αξιοποιηθούν αυτές οι δύο ειδικότητες άμεσα, εάν υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments