Διεθνή

Κορωνοϊός εμβόλια: Οκτώ υποψήφια παρουσίασε η Ρωσία στον ΠΟΥ

Κορωνοϊός εμβόλια: Οκτώ υποψήφια παρουσίασε η Ρωσία στον ΠΟΥ
Κορωνοϊός εμβόλια: Στην "μάχη" κατά του κορωνοϊού έχει μπει η Ρωσία παρουσιάζοντας οκτώ υποψήφια εμβόλια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κορωνοϊός εμβόλια: Δυνατά στην “μάχη” κατά του φονικού ιού έχει μπει η Ρωσία που παρουσίασε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) οκτώ υποψήφια εμβόλια για την καταπολέμηση της πανδημίας. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ρωσία, Μελίτα Βουινόβιτς, Ρώσοι επιστήμονες έχουν κατοχυρώσει επίσημα οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού.

«Η συμβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή έχουν κατοχυρωθεί οκτώ υποψήφια εμβόλια, αν και τα Μέσα κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα. Τα εμβόλια αυτά δημιουργήθηκαν από διαφορετικά επιστημονικο-ερευνητικά ινστιτούτα της Ρωσίας» δήλωσε η Βουινόβιτς, προσθέτοντας ότι το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ρωσία είναι έτοιμο να συνεργασθεί απευθείας με τους Ρώσους επιστήμονες.

Πάνω από 4.000 οι νεκροί στη χώρα:

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 4.000 θανάτων από κορωνοϊό, με άλλους 174 θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, που δείχνουν μια υποχώρηση των νέων μολύνσεων. Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα είναι συγκεκριμένα 4.142, σε σύνολο 379.051 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εκ των οποίων 150.993 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Επίκεντρο της επιδημίας είναι η πρωτεύουσα Μόσχα, η οποία καταγράφει σχεδόν τον μισό αριθμό των μολύνσεων, με 173.497 κρούσματα και 2.254 θανάτους. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων συνεχίζει ωστόσο να μειώνεται σταδιακά, με 8.371 νέα κρούσματα να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες. Στις αρχές Μαΐου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Ρωσία υπερέβαινε καθημερινά τα 10.000. Υπογραμμίζοντας την επιβράδυνση της επιδημίας, οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, την άρση από την 1η Ιουνίου πολλών περιορισμών που είχαν επιβληθεί εδώ και δύο μήνες, επιτρέποντας για παράδειγμα το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων και, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, τις εξόδους από το σπίτι για περιπάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments