Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 101.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ – 1.297 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 101.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ – 1.297 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
ΗΠΑ κορωνοϊός: Το σύνολο των νεκρών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανέρχεται σε 101.573 - Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

ΗΠΑ κορωνοϊός: Οι θάνατοι στις ΗΠΑ από τον φονικό ιό, δυστυχώς δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Πέμπτη καταγράφηκαν 1.297 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες. Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός κάνει τους νεκρούς στις ΗΠΑ να ανέρχονται πλέον σε 101.573 , η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα της πανδημίας. Το όριο των 100.000 νεκρών ξεπεράστηκε μία ημέρα νωρίτερα. Παράλληλα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες Πέμπτη τα συλλυπητήριά του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στους οικείους των θυμάτων της πανδημίας.

“Βρεθήκαμε μόλις σε ένα πολύ θλιβερό ορόσημο με τους θανάτους από την πανδημία του  κορωνοϊού να φθάνουν τους 100.000. Προς όλες τις οικογένειες και τους φίλους όσων πέθαναν, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή συμπάθειά μου και αγάπη για όλα όσα αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι υποστήριζαν και αντιπροσώπευαν. Ο Θεός μαζί σας!”, ήταν το tweet που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει πάνω από 1,7 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς, με τους ειδικούς, ανάμεσά τους ο ανοσιολόγος Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου,  να τονίζουν πως οι επίσημοι απολογισμοί είναι πιθανότατα κατώτεροι από τον πραγματικό.

Ιταλία

Μειώνονται συνεχώς οι νεκροί του κορωνοϊού στη γειτονική Ιταλία. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 70 άνθρωποι και καταγράφηκαν 593 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα είναι 231.732. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.142 Παράλληλα, 150.604 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Στο μεταξύ, 489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 7.379 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Για 40.118 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Συνεχίζει να μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία και στις εντατικές μονάδες θεραπείας. Σε σχέση με την Τετάρτη, τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 9 περισσότεροι άνθρωποι. Οι νεκροί είναι 47 λιγότεροι, ενώ θεραπεύθηκαν 1.070 περισσότεροι άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments