Ελλάδα

Μυτιλήνη προσφυγικό: Συνολικά 229 άτομα έφτασαν στο νησί τον Μάιο

Μυτιλήνη προσφυγικό: Συνολικά 229 άτομα έφτασαν στο νησί τον Μάιο
Μυτιλήνη προσφυγικό: Συνολικά 229 πρόσφυγες και μετανάστες με έξι βάρκες έφτασαν στην Μυτιλήνη τον Μάιο.

Μυτιλήνη προσφυγικό: Συνεχίζονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά. Συνολικά 229 πρόσφυγες και μετανάστες με έξι βάρκες έφτασαν στην Μυτιλήνη τον Μάιο.Η τελευταία βάρκα με 54 επιβαίνοντες έφθασε στην περιοχή Τσόνια το Σαββάτο.

Δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν μεταφερθεί στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα της και έχουν τεθεί σε απομόνωση. Χωριστά έχουν τεθεί τέσσερις από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό παρέμειναν όμως ασυμπτωματικοί. Ας σημειωθεί ότι στα άλλα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου οι ροές προσφύγων και μεταναστών είναι μηδενικές.

Ένταση και χημικά μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις προσφυγικές δομές:

Εν τω μεταξύ αυτήν την ώρα έχει ξεσπάσει ένταση μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων του δήμου Ωρωπού. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό και συγκεκριμένα στο ύψος της Μαλακάσας για να διαμαρτυρηθούν για το hot spot που υπάρχει στην περιοχή και το οποίο χαρακτηρίζουν “υγειονομική βόμβα” λόγω του κορωνοϊού. Οι αστυνομικές δυνάμεις  τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Κι όταν εκείνοι αρνήθηκαν, η απάντηση ήταν η ρίψη χημικών. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση δέχθηκε και ο Δήμαρχος Ωρωπού. Για αρκετή ώρα υπήρξε μεγάλη ένταση με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται. 

Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με το protothema.gr την περασμένη Κυριακή μετανάστες βγήκαν στην κεντρική πλατεία της περιοχής και συνεπλάκησαν μεταξύ τους με καδρόνια. Σε άλλο βίντεο, δε, μετανάστες φαίνεται να έχουν στήσει υπαίθρια μπάρμπεκιου αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η πράξη τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments