Τεχνολογία

Όρθιο ποντίκι: Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με το συνηθισμένο

Όρθιο ποντίκι: Τα πλεονεκτήματα σε σχέση με το συνηθισμένο
Όρθιο ποντίκι: Το ιδιαίτερο ποντίκι μπορεί να είναι ασυνήθιστο στο μάτι, αλλά έχει αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με το απλό.

Όρθιο ποντίκι: Όσοι εργάζονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή έχουν κάνει προέκταση του χεριού τους το ποντίκι. Τα ποντίκια έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των ετών. Η εκνευριστική μπίλια που κολλούσε από τη χρήση έχει δώσει τη θέση της λέιζερ. Αργότερα ήρθαν τα ποντίκια με περισσότερα κουμπιά ή μικροσκοπικά ασύρματα. Ο σχεδιασμός που έχουν όλα τα παραπάνω μπορεί να προκαλέσει προβλήματα από την υπερβολική χρήση.

Για παράδειγμα μπορεί να προκαλέσει από ήπιους πόνους ως και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Αυτό το γεγονός προκαλεί όλο και περισσότερους ανθρώπους να καταφεύγουν σε εναλλακτικές λύσεις. Μια από αυτές είναι το λεγόμενο όρθιο ποντίκι. Αυτή η ονομασία, αλλά και η όψη του μπορεί να φανεί περίεργη σε πολλούς, ωστόσο έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηριχτές.

Η μορφή του βοηθάει τον χρήστη να κάνει πιο απαλές κινήσεις, επιστρατεύοντας όλο το χέρι και παράλληλα η όλη διαδικασία γίνεται όλο και λιγότερο επώδυνη για τον καρπό. Μπορεί αρκετοί να μη γνωρίζουν πολλά για το όρθιο ποντίκι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νέα πατέντα. Για την ακρίβεια υπάρχει από το 1994  όταν ο Jack Lo δυσαρεστημένος από τη χρήση του απλού ποντικιού πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Για να κατανοήσει κανείς πόσο φυσική είναι η στάση του όρθιου ποντικιού, το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσπαθήσει να ξεκουράσει το χέρι του πάνω στο γραφείο. Οι πιθανότητες λένε πως το χέρι θα βρει την πιο ξεκούραστη στάση του σε γωνία 60-80 μοιρών σε σχέση με την επιφάνεια του γραφείου. Κάτι τέτοιο είναι απίθανο να γίνει όταν κάποιος έχει την παλάμη του πάνω σε ένα γραφείο. Ειδικότερα με την κλίση που έχει το ποντίκι.

Για όσους εργάζονται όλη μέρα στον υπολογιστή ή υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους στο χέρι, το εργονομικό όρθιο mouse προσφέρει πιο φυσική στάση για το χέρι αλλά και καλύτερη στήριξη τελικά, μειώνοντας τη μυϊκή καταπόνηση και την πίεση που ασκείται στον καρπό. Το παρακάτω βίντεο είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το τι προσφέρει ένα όρθιο ποντίκι σε σχέση με ένα συμβατικό.

Δείτε το

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments