Πως Να

Πως να ξεβουλώσω τον νεροχύτη

Πως να ξεβουλώσω τον νεροχύτη
Πως να ξεβουλώσω τον νεροχύτη: Μερικά απλά βήματα για να έχετε έναν πεντακάθαρο και λειτουργικό νεροχύτη.

Πως να ξεβουλώσω τον νεροχύτη: Ένα από τα μεγάλα προβλήματα για όλες τις νοικοκυρές είναι η καθαριότητα του νεροχύτη τους. Εκτός από το ότι θέλουν να μην έχουν άπλυτα πιάτα, πρέπει και το νερό να πηγαίνει κανονικά στους σωλήνες. Είναι συχνό φαινόμενο να βουλώνει ο νεροχύτης εξαιτίας των τροφών που μπορεί να έχουν μείνει στα πιάτα από το φαγητό.

Ωστόσο υπάρχουν μερικά απλά βήματα που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να ξεβουλώσει τον νεροχύτη του αν έχει φτάσει σε σημείο που έχει μπουκώσει. Αυτό που θα χρειαστεί είναι ξίδι και μαγειρική σόδα. Αρχικά ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στον νεροχύτη ώστε να καλυφθεί καλά όλη η τρύπα από όπου φεύγουν τα νερά. Θα χρειαστείτε περίπου 1 φλ. μαγειρικής σόδας.

Σε δεύτερη φάση ρίξτε 2 φλ. ξιδιού που πρώτα θα έχετε βράσει. Αμέσως θα δημιουργηθεί αφρός στον νεροχύτη σας από την χημική αντίδραση της μαγειρικής σόδας και του ξιδιού. Ρίξτε επιπλέον βραστό νερό στον νεροχύτη. Για ακόμα πιο σίγουρο αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε 5 λεπτά για να δράσει το μείγμα μαγειρικής σόδας-ξιδιού πριν ρίξετε το ζεστό νερό.

Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε στον νεροχύτη σας και λίγο χυμό λεμονιού ώστε να μυρίζει πιο όμορφα. Δείτε όλη τη διαδικασία που σας περιγράψαμε στο βίντεο που ακολουθεί καθώς και ένα τεστ για να ελέγξετε αν ο νεροχύτης σας έχει ξεβουλώσει. Αν μετά το τεστ δείτε πως ο νεροχύτης σας δεν έχει ξεβουλώσει εντελώς, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία με τη μαγειρική σόδα, το ξίδι και το ζεστό νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε στον νεροχύτη σας 1 φλ. μαγειρική σόδα και 1/2 φλ. αλάτι και να αφήσετε το μείγμα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί ρίξτε 2 φλ. ζεστό νερό και ο νεροχύτης σας θα λάμψει σαν καινούριος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments