Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Αγγίζει το μισό εκατομμύριο σε κρούσματα – 956 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Βραζιλία κορωνοϊός: Αγγίζει το μισό εκατομμύριο σε κρούσματα – 956 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Βραζιλία κορωνοϊός: Στην τέταρτη θέση παγκοσμίως με τους περισσότερους επιβεβαιωμένους θανάτους από κορωνοϊό βρίσκεται η χώρα από τη Λατινική Αμερική.

Βραζιλία κορωνοϊός: Η τραγωδία συνεχίζεται στη Λατινική Αμερική, με τη Βραζιλία να είναι η χώρα που έχει πληγεί όσο καμία άλλη – μετά τις ΗΠΑ – στην ήπειρο. Η καθυστέρηση της επιβολής περιοριστικών μέτρων προκάλεσε την τάχιστη έξαρση της πανδημίας, αποτέλεσμα η χώρα καθημερινά να θρηνεί εκατοντάδες θύματα από κορωνοϊό. Το εθνικό σύστημα Υγείας τις τελευταίες 10 ημέρες αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες καθώς ο όγκος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ολοένα και αυξάνεται.

Σχεδόν 1.000 θάνατοι την ημέρα οφείλονται στον κορωνοϊό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών της Βραζιλίας. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φτάσει τους 29.000 νεκρούς λόγω της πανδημίας ξεπερνώντας τη Γαλλία. Μόνο οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία έχουν σημειώσει περισσότερα θύματα. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro έχει επανειλημμένως υποβιβάσει το πραγματικό μέγεθος της έξαρσης του ιού στη Βραζιλία, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Παράλληλα, έχει ταχθεί κατά του lockdown, κάνοντας λόγο για ζημιά στην οικονομία και στην αγορά.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε 956 νέα θύματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ενώ ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 498.440.

Σημαντικό πλήγμα και για το Μεξικό

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν άλλους 364 θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να αγγίζει πλέον το όριο των 10.000, και 2.885 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί επίσημα πως έχουν προσβληθεί να πλησιάζει το όριο των 90.000.

Όπως καταγράφουν τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε χθες τους 9.779 νεκρούς επί συνόλου 87.512 κρουσμάτων μόλυνσης.

Πάνω από 30.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Αφρική

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 1.727 σε 24 ώρες και ξεπέρασε τα 30.000 χθες Σάββατο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής, ο Ζουέλι Εμκίζε. Ο απολογισμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 αυξήθηκε κατά 32 το ίδιο διάστημα και ανέρχεται πλέον σε 643, πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι πολύ μεγαλύτερος: όπως τόνισε την Παρασκευή ο Εμκίζε, απευθυνόμενος στο νοτιοαφρικάνικο κοινοβούλιο, 96.480 διαγνωστικά τεστ καθυστερούν να αναλυθούν, διότι έχει ενσκήψει παγκόσμια έλλειψη του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments