Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Στην Καισαριανή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Συζητήσεις για τα προβλήματα στην εστίαση

Αλέξης Τσίπρας: Στην Καισαριανή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Συζητήσεις για τα προβλήματα στην εστίαση
Αλέξης Τσίπρας: Στην Καισαριανή βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συνομίλησε με καταστηματάρχες και εργαζόμενους από τον χώρο της εστίασης.

Αλέξης Τσίπρας: Επίσκεψη στην πλατεία Καισαριανής πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και εργαζόμενους από το χώρο της εστίασης «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη μειωμένη κίνηση μετά το άνοιγμα των καταστημάτων και τα ελλιπή μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση».  Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος «Μένουμε Ορθιοι ΙΙ» που παρουσιάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα στο Ζάππειο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης 13,4 δις ευρώ, στοχευμένο σε δράσεις που θα έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση στη πραγματική οικονομία αλλά και στήριγμα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, επιχειρηματία αυτοαπασχολούμενο.

«Το πρόγραμμα βασίζεται στην στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής της», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίασή του στο Ζάππειο και συμπλήρωσε: «Περιλαμβάνει, θέσπιση «Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης», μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%, ειδικά εγγυοδοτικά εργαλεία μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, με στόχο 3 εκατομμύρια πολίτες. Βασικός του άξονας, είναι όπως και στη πρώτη του εκδοχή η στήριξη της εργασίας και όχι της αναστολής της. Το πρόγραμμα διακρίνει τρεις κατηγορίες επιχειρήσεων:

  • Αυτές αναγκαστικά παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας, και προτείνουμε τη πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού και μισθολογικού τους κόστους από το κράτος.
  • Αυτές που επανεκκινούν αλλά με βαρύτατα πλήγματα στο τζίρο τους, όπως οι επιχειρήσεις στην εστίαση, στον τουρισμό και στις μεταφορές, όπου προτείνουμε τη πλήρη κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους και του 40% του μισθολογικού κόστους από το κράτος.
  • Και όλες τις υπόλοιπες που επανεκκινούν μετά την αναστολή, για τις οποίες προτείνουμε τη κάλυψη για τους επόμενους 4 μήνες του 40% του ασφαλιστικού και μισθολογικού τους κόστους από το κράτος.

Προϋπόθεση για τη παραπάνω στήριξη, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η πρόταση συμπληρώνεται με την καθιέρωση του Εισοδήματος έκτακτης Ανάγκης: «Το «Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης» που προτείνουμε να θεσπιστεί και στη χώρα μας, όπως θα θεσπιστεί και σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, όπως πχ στην Ιταλία, την Ισπανία και αλλού θα καλύπτει με 400 ευρώ μηνιαίως κάθε πρώτο ενήλικο μέλος νοικοκυριού, 200 ευρώ κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και με 100 ευρώ το κάθε παιδί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments