Τεχνολογία

Τρεις τρόποι να κάνεις απεγκατάσταση εφαρμογών στα Windows 10

Τρεις τρόποι να κάνεις απεγκατάσταση εφαρμογών στα Windows 10
Οι τρόποι για να κάνεις απεγκατάσταση κάποιες εφαρμογές από τα Windows 10 είναι τρεις και ιδιαίτερα απλοί.

Ζούμε σε μια εποχή που όλοι μας έχουμε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι χρησιμοποιούμε το λειτουργικό σύστημα των Windows. Πολλές φορές μπορεί να έχουμε κάποια προγράμματα τα οποία δεν χρειαζόμαστε πια και μας πιάνουν χώρο στον σκληρό δίσκο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε κατεβάσει ένα πρόγραμμα και αν δεν προσέξουμε να έχουμε εγκαταστήσει και ένα άλλο που μας έχει προταθεί.

Σε περίπτωση λοιπόν που θέλουμε να καθαρίσουμε τον υπολογιστή μας από άχρηστες εφαρμογές υπάρχουν τρεις τρόποι για να διαγράψει κάποιος τις αχρείαστες εφαρμογές. Το uninstall γίνεται με διάφορους τρόπους, καθώς εξαρτάται πολλές φορές από την ίδια την εφαρμογή που πας να σβήσεις. Αν μια μέθοδος δεν δουλέψει δηλαδή, πηγαίνεις στην επόμενη. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και εφαρμογές των Windows που δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες εφαρμογές

Για όλες τις άλλες εφαρμογές τα πράγματα είναι αρκετέ πιο εύκολα. Για αρχή πατάς το πλήκτρο της έναρξης και βρίσκουμε την εφαρμογή που δεν χρειάζεσαι. Πατάς δεξί κλικ και τότε εμφανίζεται η επιλογή της απεγκατάστασης. Αυτό αφορά τις εφαρμογές που κατεβάζουμε από το Microsoft Store. Η διαδικασία για τα προγράμματα είναι λίγο διαφορετική, αλλά εξίσου εύκολη.

Μέσω του πίνακα ελέγχου

Πηγαίνουμε στο Programs (Προγράμματα) και πατάμε την επιλογή «Uninstall a Program» (Κατάργηση εγκατάστασης ενός προγράμματος). Τότε βρίσκουμε το πρόγραμμα που θέλουμε να αφαιρέσουμε και κάνουμε κλικ πάνω του.Αμέσως μετά επιλέγουμε το Uninstall. Τα επόμενα βήματα διαφέρουν ανάλογα με το πρόγραμμα, συνήθως όμως με μερικά «Yes» στα παράθυρα που θα εμφανιστούν θα έχουμε απαλλαγεί οριστικά.

Απεγκατάσταση από τα Settings

Ο ευκολότερος συνήθως τρόπος είναι μέσω του μενού των Ρυθμίσεων (στο Start button). Από κει επιλέγουμε την επιλογή Εφαρμογές,και στη συνέχεια πάμε στο «Εφαρμογές και δυνατότητες» και στη δεξιά στήλη επιλέγουμε το «Προγράμματα και δυνατότητες». Από το μενού που θα μας εμφανιστεί η επιλογή«Κατάργηση εγκατάστασης ή αλλαγή ενός προγράμματος», επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε να σβήσουμε και ακολουθείς τα απλά βήματα που ακολουθούν. Με αυτούς τους απλούς τρόπους λέμε οριστικά αντίο σε άχρηστα προγράμματα και εφαρμογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments