Διεθνή

Περού κορωνοϊός: Νεκροί 20 δημοσιογράφοι που έκαναν ρεπορτάζ σε εστίες της πανδημίας

Περού κορωνοϊός: Νεκροί 20 δημοσιογράφοι που έκαναν ρεπορτάζ σε εστίες της πανδημίας
Περού κορωνοϊός: Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους μολύνθηκαν κάνοντας ρεπορτάζ σε εστίες της πανδημίας, όπως σε αγορές και σε νοσοκομεία.

Ανείπωτη θλίψη σκορπίστηκε στη χώρα, έπειτα από την είδηση ότι 20 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοιό, αφού προσβλήθηκαν από τη θανατηφόρο νόσο, ενώ έκαναν ρεπορτάζ για την πανδημία του κορωνοιού όπως ανακοίνωσε η εθνική ένωση δημοσιογράφων της χώρας (ANP). “Την 1η Ιουνίου, ο αριθμός των συναδέλφων που σκοτώθηκαν από τη νόσο  ανερχόταν στους 20”, είπε η Ζουλιάνα Λαΐνες, η εκτελεστική γραμματέας της ένωσης των δημοσιογράφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους μολύνθηκαν κάνοντας ρεπορτάζ σε εστίες της πανδημίας, όπως σε αγορές και σε νοσοκομεία. “Πήγαν στα νοσοκομεία, που είναι εστίες μόλυνσης, με μάσκες φτιαγμένες στο σπίτι τους”, εξήγησε η Λαΐνες, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους της. “Ο θάνατος των δημοσιογράφων από την Covid-19 επιβεβαιώνει την κατεπείγουσα ανάγκη να αναλογιστούμε στην έλλειψη προστασίας και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος”, πρόσθεσε.

Το Περού  μετά τη  Βραζιλία, αποτελεί τη δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής,  που έχει πληγεί βαρύτατα από την πανδημία του κορωνοιού. Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 170.000 και οι νεκροί τους 4.600.

Θάνατοι και κρούσματα κορωνοϊού κατέγραψαν νέα θλιβερά ρεκόρ στο Περού, ωστόσο ο υπουργός Υγείας πριν λίγες ημέρες είχε  διαβεβαιώσει πως η χώρα έχει φτάσει πλέον στο «πλατό» της καμπύλης της επιδημίας. «Βρισκόμαστε σε ένα μακρύ πλατό, αν και ανοίξαμε τα δεδομένα μας για να αναλυθούν ξανά από το πανεπιστήμιο, από ιδιώτες και ξένα πανεπιστήμια» τόνισε ο Βίκτορ Σαμόρα, ο περουβιανός υπουργός Υγείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο υπουργός έκανε την τοποθέτηση αυτή αφού ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (ΠΑΟΫ), που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, προειδοποίησε ότι η εξάπλωση της πανδημίας «ακόμη επιταχύνεται» στο Περού, όπως και στη Βραζιλία και στη Χιλή. «Πρόκειται για μια μείωση βραδεία και προοδευτική. Αναμέναμε ότι θα ήταν πολύ πιο γρήγορη, αλλά η δυναμική της επιδημίας είναι διαφορετική» υποστήριξε από τη δική του πλευρά ο Σαμόρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορωνοιός έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 377.213 ανθρώπους παγκοσμίως μετά την εμφάνισή του στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο, βάσει επίσημων πηγών σήμερα στις 22.00 ώρα Ελλάδας. Περισσότεροι από 6.320.480 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό επίσημα σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της πανδημίας, από τους οποίους τουλάχιστον 2.662.300 θεωρούνται θεραπευμένοι. 

Παράλληλα δείτε το παρακάτω βίντεο με τον φονικό ιό να σαρώνει τη Λατινική Αμερική

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments