Ελλάδα

Θετική σε κορωνοϊό 28χρονη Αφγανή λεχώνα

Θετική σε κορωνοϊό 28χρονη Αφγανή λεχώνα
Γέννησε την Τετάρτη με καισαρική και σε εξετάσεις που της έγιναν βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Συναγερμός έχει σημάνει στην δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, από κρούσμα του κορωνοϊού covid-19 σε 28χρονη Αφγανή η οποία εισήχθη την περασμένη Τρίτη για να γεννήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.  Η νεαρή μητέρα η οποία ήταν ασυμπτωματική γέννησε με καισαρική, ενώ την επόμενη ημέρα υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα που βγήκαν προκάλεσαν αγωνία στους γιατρούς αφού η 28χρονη βγήκε θετική στον covid-19, ενώ έθεσαν και σε καραντίνα την δομή φιλοξενίας από την οποία προερχόταν. Στην δομή έφθασε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ η λεχώνα παραμένει για νοσηλεία μαζί με το νεογνό της  στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου μαζί με άλλες τέσσερις λεχώνες με τα νεογνά τους.

Στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται 1550 άτομα και έχει μπει σε καραντίνα, ενώ τα συνεργεία του ΕΟΔΥ έχουν λάβει δείγματα από τους πρόσφυγες και μετανάστες για να ελέγξουν την διασπορά του κορωνοϊού. Η δομή έχει ελεγχθεί στο παρελθόν, όμως οι δειγματοληψίες και τα τεστ αφορούσαν το 5% του πληθυσμού της. Σε συναγερμό τέθηκε και ο δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.

Σε δηλώσεις του σε τοπικές ιστοσελίδες ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, είπε ότι “προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή”.

Την ίδια ώρα όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος η πλύση του ακάθαρτου ιματισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς λόγω της αναστολής λειτουργίας των πλυντηρίων επί 2,5 έτη έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία. “Οι στολές του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού δυστυχώς λόγω περικοπών δεν περιλαμβάνονται στην σύμβαση παρότι είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου και μεταφέρονται για καθαρισμό στις οικίες των εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται. Εν όψη της πανδημίας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Ιωάννη Ανδρίτσο, ο καθαρισμός των στολών του προσωπικού δεν συμπεριελήφθη στην υπάρχουσα σύμβαση και η πλύση γίνεται στις οικίες αυτών, την στιγμή που η επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου επισημαίνει την επικινδυνότητα της χρήσης των στολών εκτός του νοσοκομειακού περιβάλλοντος με έγγραφό της”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments