Τεχνολογία

Πλέον μπορείτε να μεταφέρετε όλες τις Facebook φωτογραφίες σας στο Google Photos

Πλέον μπορείτε να μεταφέρετε όλες τις Facebook φωτογραφίες σας στο Google Photos
Το Facebook συνεργάστηκε με τη Google για να μπορούν οι χρήστες να κάνουν back up τις φωτογραφίες τους.

Το Facebook είναι μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας για εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί που ανεβάζουν φωτογραφίες σε κάθε τους στιγμή της ημέρας. Εκτός από προσωπικές φωτογραφίες ανεβάζουν τοπία ή ακόμα και το φαγητό τους. Μέχρι σήμερα όποιος ήθελε να διαγράψει το προφίλ του υπάρχει κίνδυνος να χάσει όλες του τις φωτογραφίες. Η εναλλακτική που είχε είναι να πιάσει μια μία τις εικόνες και να τις κατεβάσει σε έναν υπολογιστή.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια το Facebook δούλευε πάνω σε μια συνεργασία να να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα. Συγκεκριμένα από το Δεκέμβριο του 2019 το Facebook ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου εργαλείου που θα επέτρεπε στους χρήστες του να μεταφέρουν τις φωτογραφίες τους στο Google Photos. Μετά τη σταδιακή κυκλοφορία του εργαλείου σε διάφορες χώρες, έφτασε η στιγμή που η διάθεσή του γίνεται πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, αν έχετε αρκετές φωτογραφίες στο Facebook λογαριασμό σας τις οποίες θέλετε να κάνετε back-up, ή ακόμα κι αν σκοπεύετε να κλείσετε τον Facebook λογαριασμό σας αλλά δε θέλετε να χάσετε τις φωτογραφίες σας, μπορείτε να ακολουθήσετε πέντε απλά βήματα για να τις μεταφέρετε στο Google Photos.

Facebook: Επιτρέπει τη μαζική διαγραφή παλιών post

Η αλήθεια είναι ότι αν όλοι κοιτάξουμε παλιότερα post μας στο Facebook σίγουρα θα βρούμε κάτι που δεν θα θέλαμε να έχουμε γράψει. Ωστόσο τι μπορείς να κάνεις για αυτό ; Το να πας και να ψάξεις τα post περασμένων ετών δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικότερα από θέμα χρόνου. Το ίδιο το Facebook γνωρίζει αυτό το πρόβλημα και έρχεται να δώσει τη λύση. Με ένα απλό εργαλείο το Facebook μας δίνει τη δυνατότητα να βρούμε εύκολα τα παλιά μας post και να προχωρήσουμε στη μαζική διαγραφή τους.

Με το ManageActivity μπορείτε να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε περιεχόμενο που δε θέλετε να βλέπουν πλέον οι άλλοι. Όσα post έχουν διαγραφεί θα μείνουν στον κάδο ανακύκλωσης για ένα διάστημα 30 ημερών σε περίπτωση που θέλουμε να τα επαναφέρουμε. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγραφούν μια για πάντα από το προφίλ του χρήστη.

Είτε αρχειοθετείτε είτε διαγράφετε όμως, το θετικό είναι πως μπορείτε να το κάνετε μαζικά χωρίς να χρειάζεται να διαγράφετε ένα-ένα τα posts, ενώ υπάρχουν ακόμα και φίλτρα για να ξεχωρίσετε πιο εύκολα αυτά που θέλετε να μη φαίνονται – με συγκεκριμένους ανθρώπους ή συγκεκριμένες ημερομηνίες. Είτε πρόκειται για περιεχόμενο που αφορά έναν/μία πρώην ή απλά δε θέλετε να δει ο υποψήφιος εργοδότης σας τις εφηβικές σας ανησυχίες, το Manage Activity του Facebook είναι διαθέσιμο από σήμερα.

Αυτή είναι άλλη μια κίνηση από το Facebook προκειμένου να κρατάει τους χρήστες όλο και περισσότερο ενεργούς. Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι τα πλάνα των ανθρώπων της εταιρίας είναι να μετατρέψουν το Facebook σε ένα μεγάλο E Shop καθώς θα μπορείς να πουλάς και να αγοράζεις τα πάντα μέσα από το προφίλ σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments