Ελλάδα

Μόσιαλος κορωνοϊός: Δεν περιμένουμε πάρα πολλά εισαγόμενα κρούσματα το καλοκαίρι

Μόσιαλος κορωνοϊός: Δεν περιμένουμε πάρα πολλά εισαγόμενα κρούσματα το καλοκαίρι
Μόσιαλος κορωνοϊός: Όλα όσα είπε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, για τα πιθανά εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα μας, το καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά και την κατάσταση στην Ευρώπη.

O καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος παρευρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ 1 κάνοντας τις δικές του εκτιμήσεις για το πως θα κυλήσει ο ιός το καλοκαίρι. Ειδικότερα, ο καθηγητής τόνισε πως το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν περιμένουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

«Είναι ένα μεγάλο ρίσκο που ανοίγουμε τα σύνορα και ενθαρρύνουμε την τουριστική περίοδο. Δεν είμαστε μόνο εμείς που το κάνουμε αυτό, το κάνουν σχεδόν όλες οι χώρες στη νότια Ευρώπη που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από τον τουρισμό».

Τι είπε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE  για την κατάσταση στην Ευρώπη

«Δεν έχει εξαλειφθεί, υπάρχουν κρούσματα αλλά έχουν μειωθεί οι θάνατοι στην ευρωπαϊκή ένωση. Όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει πλέον να προστατεύονται. Παίρνουν τα μέτρα τους. Αυτό ήταν κάτι που σημαντικό που πήραμε τους προηγούμενους μήνες. Τώρα την ελέγχουμε περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο με δυο εξαιρέσεις. Την Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία όπου ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος ακόμα».

Τέλος, τόνισε για τα πιθανά εισαγόμενα κρούσματα: «Δεν περιμένουμε πάρα πολλά κρούσματα να μας έρθουν το επόμενο διάστημα εκτός φυσικά άμα σταματήσει ο έλεγχος από τις άλλες χώρες και αρχίσουμε και βλέπουμε ένα σημαντικό αριθμό κρουσμάτων. Κάτι τέτοιο όμως δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή».

Από το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουνίου ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων από την Αθήνα για κοντινούς και μακρινούς προορισμούς. 

 Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι το πρώτο που δίνεται η δυνατότητα για εκδρομή μετά την εξασθένηση της πανδημίας. Να σημειώσουμε ότι από σήμερα Σάββατο αίρονται και οι απαγορεύσεις που υπήρχαν για τις παραλίες οπότε θα υπάρχουν κανονικά μουσική, αλκοόλ και φαγητό.

Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις (στις 3/6) για τις οικονομικές δραστηριότητες που επανεκκινούν από τις 6 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου, ακολούθησαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός σε συνεντεύξεις του, η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται ήδη στις παραλίες, ενώ από σήμερα Σάββατο αίρεται η απαγόρευση αναμετάδοσης μουσικής και, ταυτόχρονα, θα επιτρέπεται η παρασκευή φαγητού από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτές, π.χ. beach bar, καντίνες κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments