Διεθνή

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία ενώ χαλαρώνει το lockdown

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία ενώ χαλαρώνει το lockdown
Κορωνοϊός: Η Ινδία είναι πλέον η έκτη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα.

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ 9.887 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα περνώντας την Ιταλία. Η Ινδία είναι πλέον η έκτη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα, δύο ημέρες πριν από τη χαλάρωση του lockdown, που ισχύει στη χώρα, με την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, των εστιατορίων και των χώρων λατρείας. Με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών μόλυνσης να αυξάνεται σε πάνω από 236.000, η Ινδία έχει τώρα λιγότερα κρούσματα μόνον από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Βρετανία και την Ισπανία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς.

Ινδία: Χαλαρώνει το lockdown

Ωστόσο ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό, είναι 6.642, χαμηλός σε σχέση με αυτούς άλλων χωρών. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, θέλοντας να επαναλειτουργήσει η οικονομία και να επιστρέψουν στις δουλειές τους εκατομμύρια άνθρωποι, χαλαρώνει το lockdown που επέβαλε τον Μάρτιο στον ινδικό πληθυσμό του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων και για το οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει πως βοήθησε να αποφευχθεί μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν από τη Δευτέρα, όμως μερικοί ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο. Ο Γκιριντάρ Ρ. Μπάμπου, επιδημιολόγος στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ινδίας, αμφισβήτησε ιδιαίτερα την επαναλειτουργία των χώρων λατρείας. Οι συναυλίες, οι αθλητικές συναντήσεις και οι πολιτικές συγκεντρώσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ πως το lockdown στην Ινδία βοήθησε τη χώρα να μειώσει τη μετάδοση της νόσου, όμως υπάρχει κίνδυνος τα κρούσματα να αυξηθούν τώρα και πάλι.

Αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία

Μια σχετική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες στη Γερμανία, καθώς σημειώθηκαν 407 νέες περιπτώσεις του νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να «σκαρφαλώνει» σε 183.687,  όπως  ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) για τις λοιμώδεις νόσους με βάση τα στοιχεία που είχε χθες, Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Από την άλλη, ο αριθμός των νεκρών παρουσίασε μείωση, αφού σημειώθηκαν 33  νέοι θάνατοι. Έτσι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας στη Γερμανία ανέρχεται πλέον σε 8.646, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Bretania-koronoios

Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι η Αμερική είναι η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και σε κρούσματα. Ο φονικός ιός συνεχίζει να σαρώνει την Αμερική, καθώς τόσο τα κρούσματα, όσο και οι θάνατοι συνεχίζουν αυξάνονται καθημερινά. Ειδικότερα και σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 20:30 τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας),  ο φονικός ιός έχει σκοτώσει  ακόμη 922 ανθρώπους τις προηγούμενες 24 ώρες.

Συνεπώς ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας του ιού στη χώρα ανέρχεται σε πάνω από 109.000, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τουλάχιστον τα 1.894.000 σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Παράλληλα περίπου 491.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν θεραπευτεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments