Video

Αυστραλία: Νεκρός από επίθεση καρχαρία ένας 60χρονος [vid]

Αυστραλία: Νεκρός από επίθεση καρχαρία ένας 60χρονος [vid]
Αυστραλία: Ο 60χρονος έκανε σερφ σήμερα το πρωί στο Κίνγκσκλιφ, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων νότια του Μπρέσμπεϊν, όταν ο καρχαρίας τον άρπαξε από το πόδι.

Αυστραλία: Ένας καρχαρίας τριών μέτρων επιτέθηκε και σκότωσε σήμερα έναν 60χρονο Αυστραλό ο οποίος έκανε σερφ στα ανοιχτά μιας πολυσύχναστης παραλίας στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 60χρονος έκανε σερφ σήμερα το πρωί στο Κίνγκσκλιφ, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων νότια του Μπρέσμπεϊν, όταν ο καρχαρίας τον άρπαξε από το πόδι. «Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι πολλοί σέρφερ έσπευσαν να τον βοηθήσουν και έδιωξαν τον καρχαρία, πριν μεταφέρουν τον τραυματισμένο άνδρα στην ακτή», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στον σέρφερ χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες για σοβαρά τραύματα στο αριστερό πόδι του, όμως υπέκυψε επιτόπου», ανέφερε η αστυνομία. Πρόκειται για την τρίτη γνωστή θανατηφόρα επίθεση καρχαρία που γίνεται φέτος στην Αυστραλία. Στη χώρα οι επιθέσεις καρχαριών είναι συχνές, όμως σπάνια είναι θανατηφόρες. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Taronga Conservation Society, μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για μερικά ζωολογικά πάρκα, το 2019 είχαν γίνει 27 επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία, αλλά καμιά δεν ήταν θανατηφόρα.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο χρόνια περίπου φρικτό θάνατο από επίθεση καρχαρία είχε βρει ένας ομογενής από την Αυστραλία ο οποίος έκανε σερφ με μία φίλη του. Συγκεκριμένα, ο Ντάνιελ Χρηστίδης είχε πάει μια κρουαζιέρα για 5 ημέρες σε νησί του Κούινσλαντ στην Αυστραλία όπου και δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο καρχαρία. Το κήτος αναποδογύρισε εύκολα τη σανίδα του και τον κατασπάραξε.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε: «Έφτασαν στο νησάκι με σκοπό να περάσουν εκεί την νύχτα και έτσι το πλοίο αγκυροβόλησε το βράδυ. O άνδρας και η γυναίκα βρίσκονταν στο πλοίο, μέχρι που αποφάσισαν να πέσουν στο νερό με την σανίδα τους. Η γυναίκα πρώτη έκανε χρήση της σανίδας και έτσι βγήκε από το νερό, ωστόσο ο άνδρας δεν πρόλαβε καθώς δέχτηκε επίθεση από καρχαρία».

Μέλη του πληρώματος κατάφεραν να ανασύρουν τον Έλληνα ομογενή από το νερό μετά από πολλές προσπάθειες, ωστόσο ο καρχαρίας τον είχε διαμελίσει. Ο Χρηστίδης είχε σοβαρά τραύματα στον αριστερό μηρό, τη δεξιά γάμπα και στον δεξί καρπό. Έχανε πολύ αίμα και είχε πάθει και καρδιακή προσβολή. Στο ελικόπτερο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο ο άνδρας επανέκτησε 2 φορές τις αισθήσεις του αλλά δεν τα κατάφερε. Σημειώνεται πως ο Έλληνας ομογενής εργαζόταν στο τμήμα ουρολογίας στο ερευνητικό κέντρο Austin Health.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments