Ειδήσεις

Βραζιλία κορωνοϊός: Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να “κρύψει” νεκρούς

Βραζιλία κορωνοϊός: Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να “κρύψει” νεκρούς
Βραζιλία κορωνοϊός: Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εξαφανίσει νεκρούς. Αφορμή στάθηκε το γεγονός της διακοπής της ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού σε πραγματικό χρόνο. Νέα κόντρα πυροδοτείται, τι συμβαίνει άραγε;

Νέα κόντρα φαίνεται πως  έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία με αφορμή τον φονικό ιό που συνεχίζει να σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους και τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας να κατηγορούν ευθαρσώς την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποκρύψεις νεκρούς  από τον κορωνοϊό. O ιός συνεχίζει να «χτυπά» ανελέητα τη χώρα με τα θύματα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, λεπτό προς λεπτό. Η Βραζιλία είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα με τον θλιβερό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται μια «ανάσα» πριν τις 36.000. 

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν από το γεγονός  ότι διεκόπη η τακτική ενημέρωση με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στη χώρα. Πριν δύο ημέρες το υπουργείο Υγείας κατέβασε την ιστοσελίδα που παρουσίαζε την εξέλιξη της πανδημίας σε πραγματικό χρόνο, ανά Πολιτεία και δήμο.

Χθες Σάββατο στην ιστοσελίδα αναρτήθηκαν μόνο τα στοιχεία της τελευταίας ημέρας, χωρίς τοπικά ή προηγούμενα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου υπερασπίστηκε χθες την απόφαση της κυβέρνησής του. «Τα σωρευτικά δεδομένα  δεν αντικατοπτρίζουν το πού βρίσκεται η χώρα» έγραψε στο Twitter. Πρόσθεσε ότι «είναι σε εξέλιξη άλλες ενέργειες» προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων και η επιβεβαίωση της διάγνωσης.

«Από την οπτική της υγείας, είναι μια τραγωδία στην οποία είμαστε όλοι μάρτυρες (…) Η μη ενημέρωση σημαίνει ότι το κράτος είναι πιο επιβλαβές από τον ιό», καταδίκασε χθες ο πρώην υπουργός Υγείας του Μπολσονάρου, ο Λουίς Ενρίκε Μαντέτα που αποπέμφθηκε τον Απρίλιο αφού εξέφρασε τη διαφωνία του με την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Από τη άλλη το Εθνικό Συμβούλιο Υπηρεσιών Υγείας ανακοίνωσε ότι «Η αυταρχική, αναίσθητη, απάνθρωπη και ανήθικη προσπάθεια να καταστούν αόρατοι οι νεκροί του Covid-19 δεν θα πετύχει».

Την Παρασκευή, ο αναπληρωτής γραμματέας Επιστήμης, Τεχνολογίας και Στρατηγικού Εξοπλισμού, Κάρλος Βίζαρδ, δήλωσε στην εφημερίδα Globo ότι ο επίσημος απολογισμός θα αναθεωρηθεί λόγω των «επινοημένων και χειραγωγημένων» στοιχείων. «Η χονδροειδής, παραπλανητική του δήλωση, που στερείται δεοντολογίας, ανθρωπιάς και σεβασμού, αξίζει τη βαθιά περιφρόνηση μας, την αποδοκιμασία μας και την αποστροφή μας», αντέδρασαν έντονα οι περιφερειακές αρχές .

Σε ερώτηση χθες του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Βίζαρδ είπε ότι τα στοιχεία στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να αναθεωρηθούν. «Δεν μας ενδιαφέρει να ξεθάψουμε τους νεκρούς. Δεν θέλουμε να αναθεωρήσουμε το παρελθόν, ανησυχούμε περισσότερο για το παρόν και το μέλλον», σημείωσε.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκατομμυριούχος Βίζαρδ που έκανε την περιουσία του από τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας δεν έχει εμπειρία στον τομέα της υγείας. Ωστόσο επέκρινε τον γιατρό Μαντέτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments