Ελλάδα

Δρομολόγια μετρό: Αλλαγές θα ισχύσουν από αύριο 9 Ιουνίου

Δρομολόγια μετρό:  Αλλαγές θα ισχύσουν από αύριο 9 Ιουνίου
Δρομολόγια μετρό: Αυξάνονται τα δρομολόγια στην κόκκινη και την μπλε γραμμή του μετρό, ενώ για την ώρα δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή σε ηλεκτρικό και Τραμ.

Αλλαγές αναμένεται να συμβούν στα δρομολόγια του μετρό από αύριο Τρίτη 9 Ιουνίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού που είχαν αποφασιστεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας. Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 «θα πυκνώσουν ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια των συρμών στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό». Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για το Μετρό τονίζεται ότι «οι συχνότητες δρομολογίων στη γραμμή 2 στα χρονικά διαστήματα από τις 07:00 έως τις 11:00 και από τις 13:30 έως τις 17:30 καθώς και στη γραμμή 3 στο χρονικό διάστημα από τις 07:00 έως τις 17:30 θα είναι ανά 4,5 λεπτά». Να σημειωθεί ότι οι συχνότητες δρομολογίων στη Γραμμή 1 και στο δίκτυο του Τραμ θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Έτσι, στην γραμμή 3 δρομολόγια ανά 4,5 λεπτά θα υπάρχουν από από τις 7 έως και τις 17:30, ενώ τις υπόλοιπες ώρες έως και τις 20:30 τα δρομολόγια θα είναι ανά 5 επτά και στις 2 γραμμές. Ωστόσο για την ώρα δεν αλλάζουν οι συχνότητες των δρομολογίων τόσο στον ΗΣΑΠ όσο και στο Τραμ. Θυμίζουμε ότι ακόμα και σήμερα δεν είναι όλες οι θέσεις διαθέσιμες για το κοινό προκειμένου να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Η χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα των επιχειρήσεων έφερε και την επιστροφή του κόσμου στα ΜΜΜ

Συγκεκριμένα σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 13,94% στην επιβατική κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς την περασμένη Δευτέρα 1 Ιουνίου, πέμπτη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού, σε σχέση με την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Οι επικυρώσεις εισιτηρίων έφτασαν τις 931.876 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ, το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης την Τρίτη 2 Ιουνίου στις επικυρώσεις εισιτηρίων σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ σε σχέση με την Τρίτη της περασμένης εβδομάδας 26 Μαΐου, κινήθηκε στα επίπεδα του 28%. Πιο αναλυτικά, συγκρίνοντας τα στοιχεία των επικυρώσεων της Δευτέρας 1ης Ιουνίου με τις επικυρώσεις της Δευτέρας 4ης Μαΐου (πρώτη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων) το ποσοστό αύξησης ανέρχεται σε 104%. Ωστόσο, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 οι επικυρώσεις εισιτηρίων παραμένουν μειωμένες σχεδόν κατά 50%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments