Ελλάδα

Θησείο επίθεση: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι με μολότοφ – Μια “ανάσα” πριν να επιτεθούν σε αστυνομικούς

Θησείο επίθεση: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι με μολότοφ – Μια “ανάσα” πριν να επιτεθούν σε αστυνομικούς
Θησείο επίθεση: Οι ανήλικοι είπαν στην Κρατική Ασφάλεια, ότι θα πήγαιναν στα Εξάρχεια για να επιτεθούν σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής 7 Ιουνίου, συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές, πέντε ανήλικοι στο Θησείο, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους μπουκάλια με βενζίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανήλικοι είπαν στην Κρατική Ασφάλεια, όπου οδηγήθηκαν, ότι θα πήγαιναν στα Εξάρχεια για να επιτεθούν, αργά το βράδυ, σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή. Η Κρατική Ασφάλεια διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή. Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες μόνο οι δύο από τους πέντε γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πέντε ανήλικοι συναντήθηκαν χθες για πρώτη φορά ύστερα από ραντεβού που κανόνισαν μέσω εφαρμογής στο Διαδίκτυο.  Μάλιστα δύο από αυτούς είχαν είχαν συμμετοχή στα επεισόδια της Παρασκευής 5 Μαΐου στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι «βετεράνοι» αντιεξουσιαστές να προβαίνουν στην στρατολόγηση  «αχαρτογράφητων» νεαρών παιδιών, που δεν έχουν απασχολήσει μέχρι τώρα το νόμο, προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι και να «διασκορπίζουν» τα εργαστήρια κατασκευής των μολότοφ, ώστε να γίνονται επιθέσεις, χωρίς να υπάρχουν «γιάφκες» στο στόχαστρο των Αρχών.

Παράλληλα υπενθυμίζονται τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν τρεις μέρες στο Σύνταγμα, στη Σταδίου όπου πραγματοποιήθηκε η πορεία αλληλεγγύης για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και δυναμιτάκια και από πλευράς αστυνομίας έγινε χρήση χημικών. Νωρίτερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε από την αστυνομία. Πλήθος κόσμου φώναξε συνθήματα για τη δολοφονία του μαύρου άνδρα από τον αστυνομικό και έκανε καθιστική διαμαρτυρία.

Επεισόδια και στην Ιταλία – Νεοφασίστες εναντίον δημοσιογράφων και αστυνομικών

Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν σε  κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης. Ειδικότερα, περίπου εκατό νεοφασίστες πήραν μέρος το απόγευμα της 6ης Ιουνίου στην ιταλική πρωτεύουσα, σε κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, στην περιοχή Τσίρκο Μάσιμο, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κολοσσαίου. Λίγο πριν το τέλος της κινητοποίησης, την ώρα που ένας από τους νεοφασίστες έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ομοϊδεάτες του επιτέθηκαν στους υπόλοιπους δημοσιογράφους και σε αστυνομικούς, με μπουκάλια, πέτρες και καπνογόνα.

Είχαν ήδη ακουστεί συνθήματα υπέρ του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ δύο διαδηλωτών, επειδή ο ένας εξ’ αυτών άρχισα να μιλά σε ΜΜΕ. Ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια και καπνογόνα προς την αστυνομία, τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους φωνάζοντας «δημοσιογράφοι -τρομοκράτες» με την αστυνομία να απαντά με «αύρες» και δακρυγόνα προβαίνοντας σε αρκετές συλλήψεις καθώς το κλίμα παραμένει τεταμένο το τελευταίο διάστημα σε αρκετές μεγαλουπόλεις της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι περισσότεροι νεοφασίστες ανήκουν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις οπαδών του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Δυο άτομα συνελήφθησαν και άλλα οκτώ οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις  πληροφορίες, τουλάχιστον δυο δημοσιογράφοι και έξι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, ωστόσο η κατάστασή τους δεν κρίνεται ανησυχητική από τους γιατρούς. Oι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από το Circus Maixmus και σύμφωνα με έναν εξ’ αυτών στόχος τους είναι η αποκατάσταση της «νομιμότητας και της αξιοπρέπειας στην Ιταλία». «Είμαστε εδώ για να καταλάβει ολόκληρος ο κόσμος ότι σήμερα στην Ιταλία έχει πληγεί κάθε κατηγορία εργαζομένων. Έχουν καταστραφεί από μια κυβέρνηση που δεν κάνει στην πράξη τίποτε προς το συμφέρον των Ιταλών», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments