Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 183 οι νεκροί στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 183 οι νεκροί στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Πρόκειται για μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η η λίστα των νεκρών στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 183, καθώς το βράδυ της Δευτέρας κατέληξε ακόμη μία ασθενής. Πρόκειται για μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.  Το προηγούμενο θύμα του ιού στη χώρα μας είναι μια 59χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα. Έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό το Σαββατοκύριακο. Η γυναίκα είχε καταγωγή από το Δήμο Μύκης στην Ξάνθη, ενώ θετική στον κορωνοϊό είναι και η κόρη της. Το Σάββατο 6 Ιουνίου, ο 181ος νεκρός ήταν ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα. Αναφέρεται πως έπασχε από αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, πνευμονική ίνωση, πνευμονική εμβολή, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και έρπη ζωστήρα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές της χώρας καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία τις τελευταίες ημέρες – Κρούσματα στην Κοζάνη

Στα νέα επιβεβαιώθηκαν κρούσματα συγκαταλέγονται ένας 53χρονος και ένα ζευγάρι που επέστρεψε οδικώς από την Τσεχία, ενώ είχε ταξιδέψει και στην Αγγλία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 53χρονος μετέβη στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα. Παράλληλα, θετικός στον κορωνοϊό είναι ένας στρατιωτικός από την Κοζάνη. Ο άνδρας βρέθηκε θετικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια διεγνώσθη θετικός και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ζευγάρι που είχε στην Τσεχία βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Ο 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ η σύζυγός του εμφανίζει συμπτώματα, αλλά ήπια. Το kozanimedia μεταδίδει ότι 66χρονος είχε επισκεφθεί τη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια την Τσεχία, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές του.

Θετικό κρούσμα σε δομή ψυχικής υγείας στην Τρίπολη

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Τρίπολη έπειτα από τον εντοπισμό ενός θετικού κρούσματος σε δομή ψυχικής υγείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο. Σημειώνεται πως στο σημείο στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθώς στη δομή φιλοξενούνται άλλα 10 με 11 άτομα.

Η δομή έχει ήδη τεθεί σε άτυπη καραντίνα και παράλληλα, αναμένονται ανακοινώσεις από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς πριν από λίγες μέρες ο άνδρας είχε νοσηλευθεί στην Παθολογική Κλινική και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην Τρίπολη, καθώς τα προηγούμενα κρούσματα είχαν αναφερθεί από την περιοχή της Κυνουρίας. Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα ελέγχου σε άνδρας ξένης υπηκοότητας ο οποίος έχει παρουσιάσει συμπτώματα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments