Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Μαξίμου: Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων συζητήθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη Μαξίμου: Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων συζητήθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη
Μετά την αύξηση τον κρουσμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του συμφώνησαν πως πρέπει να γίνει αυστηρή εφαρμογή των μέτρων για την ομαλή μετάβαση στη νέα κανονικότητα.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την εξέταση των δεδομένων σχετικά με τον κορονοϊό στη χώρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο. Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχει παρουσιαστεί μια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός ΕπικρατείαςΓιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τοπικό και όχι ολικό Lockdown

Η αύξηση των κρουσμάτων κάνει πολλούς να σκέφτονται μια δεύτερη καραντίνα. Το Lockdown μπορεί να είναι αποτελεσματικό, ωστόσο η χώρα μας και περισσότερο η οικονομία δεν θα μπορούσε να αντέξει κάτι ανάλογο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μιας ολικής καραντίνας με κλείσιμο καταστημάτων να μην υπάρχει καν στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, καθώς η οικονομία δεν αντέχει άλλο ένα πισωγύρισμα και γι’ αυτό τη μεγαλύτερη σημασία έχει η τήρηση των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αυτό που εξετάζει η κυβέρνηση και είναι έτοιμη να το προχωρήσει αν χρειαστεί, είναι το τοπικό Lockdown σε ορισμένες περιοχές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι είναι ένα πλάνο που θα εφαρμοστεί αν τα πράγματα ξεφύγουν σε κάποια περιοχή. «Φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο. Είτε το τοπικό επίπεδο αφορά μια γειτονιά είτε μια υγειονομική δομή, ένα σχολείο, οτιδήποτε. Μπορεί ν’ αφορά μια γεωγραφική περιοχή, όπως ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments