Ελλάδα

Αυτή είναι η δήλωση του Μπέζου για τον Τσιόδρα

Αυτή είναι η δήλωση του Μπέζου για τον Τσιόδρα
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στον Γιώργο Καραμέρο και τον Σπύρο Χαριτάτο στο Open.

Ο πολιτικός και κοινωνικός λόγος του Γιάννη Μπέζου έχει πάντα μια βαρύτητα ειδικά όταν αφορά θέματα που απασχολούν το ευρύ κοινό. Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην ενημερωτική εκπομπή του Open με τους Γιώργο Καραμέρο και Σπύρο Χαριτάτο και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μίλησε για την φονική πανδημία του κορωνοϊού που ακόμη δεν έχει εξαλειφθεί, για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Αναφερόμενος στη στυγερή δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε: “Η διαδήλωση για το Τζορτζ Φλόιντ και αυτά που γίνονται εδώ είναι στο πλαίσιο της εξαίρεσης. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που γίνεται στην Αμερική. Το κλίμα το ευνοεί Θέλει απάντηση πολιτική στο ζήτημα από τον λαό.

Υπάρχει ο ρατσισμός και στην Ελλάδα υπάρχει μέσα μας. Μας φοβίζει το χρώμα , το διαφορετικό πρέπει αυτό να το πολεμάμε. Όλοι έχουμε μέσα μας μια σκοτεινή πλευρά. Πρέπει να πολεμάμε το κακό. Από φόβο γινόμαστε ρατσιστές και θέλουμε να βάζουμε ηθικό προσδιορισμό. Υπάρχει και το διαφορετικό. Γελάμε πολλές φορές για την ομοφυλοφιλία έχω και εγώ πολλούς φίλους ομοφυλόφυλλους και το κάνω, είναι ανθρώπινη συμπεριφορά , γελάμε από φόβο και αμηχανία, είναι λάθος”.

Ενώ για την φονική πανδημία του κορωνοϊού που θερίζει ανθρώπινες ζωές και οικονομίες, αλλά και για τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα ο γνωστός ηθοποιός τόνισε: “Είναι μια θερμή εποχή μέσα μας είμαστε σε μια αναταραχή λόγω της δημόσιας υγείας. Τώρα πια δεν μπορούμε ούτε να ονειρευτούμε αλλά ούτε και να σχεδιάσουμε. Στη χώρα μας λειτουργούμε πιο πολύ ως υπήκοοι και λιγότερο σαν πολίτες. Δεν θέλουμε να παίρνουμε ευθύνες. Υπακούσαμε πολύ καλά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά τώρα που απελευθερώνονται τα πράγματα, θα δούμε αν είμαστε ώριμοι. Δεν μπορούμε να έχουμε δίπλα μας πάντα ένα αστυνομικό και έναν υγειονομικό. Δεν είμαστε μόνοι μας στη ζωή είναι και άλλοι δίπλα μας.

Κάθε μέρα έβλεπα τον Σωτήρη Τσιόρδα. Έχει σημασία το πως το λέει κάποιος αυτό που λέει δεν φτάνει απλά να το λέει. Ο Τσιόδρας είναι σαν ένα μέλος της οικογενείας μας ένας δικός μας άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Σε ένα άλλο πόστο αυτόν τον άνθρωπο μπορεί να μην τον αντέχαμε. Είναι πολύ σημαντικός άνθρωπος δημιουργεί ηρεμία και εμπιστοσύνη, κάτι που μας λείπει» , είπε ο Μπέζος για τον λοιμωξιολόγο.

Για αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει και όλα αυτά είναι συνομοσίες ο αγαπημένος ηθοποιός είπε: “Δεν αντέχω τους συνομοσιολόγους, είναι πολλοί αυτοί που λένε απίστευτες ανοησίες. Εγώ το μόνο που έχω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους είναι περαστικά. Είναι έξω από τα ενδιαφέροντα μου. Δεν μπορώ τη ανοησία. Βάζουμε έναν εχθρό για να κάτσουμε απέναντι του.

Κάνουμε ένα πάρτι πολλών ατόμων κάτι που δείχνει ότι έχουμε την οικονομική δυνατότητα και αυτό μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι θα την βγάλουμε καθαρή και όχι μόνο απέναντι στην υγεία αλλά και την νομοθεσία. Νομίζουμε ότι μας δίνει ένα παραθυράκι να την γλυτώσουμε. Πρέπει εμείς που έχουμε ένα λόγο και όσοι είναι σε μεγαλύτερη ηλικία να είναι πιο προσεκτικοί. Εγώ δεν θα έκανα μια παράσταση που υπάρχει συνωστισμός. Υπάρχει πρωτόκολλο πρέπει να καταλάβουμε ότι κάτι θα χάσουμε. Η φετινή χρονιά δεν θα είναι σαν την περσινή πρέπει να το καταλάβουμε αυτό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments