Ελλάδα

ΕΟΔΥ Ξάνθη: Σπεύδει άμεσα για νέα τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς

ΕΟΔΥ Ξάνθη: Σπεύδει άμεσα για νέα τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς
ΕΟΔΥ Ξάνθη: Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιήσουν το τεστ για τον κορωνοϊό και στους εργαζόμενους στα τέσσερα σχολεία.

Ξανά στην Ξάνθη οδεύει ο ΕΟΔΥ, ο οποίος σπεύδει άμεσα για νέα τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς, με 80 εξ αυτών να έχουν μπει ήδη σε καραντίνα σε συνδυασμό με το κλείσιμο 5 σχολείων.

Όλα ξεκίνησαν από τον εκπαιδευτικό, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια εργαστηριακών ελέγχων ενώ διδάσκει αγγλικά σε τέσσερα δημοτικά σχολεία. Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιήσουν το τεστ για τον κορωνοϊό και στους εργαζόμενους στα τέσσερα σχολεία, οι οποίοι πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό. Πάντως, η περιοχή της Ξάνθης προβληματίζει εντόνως το τελευταίο διάστημα τις υγειονομικές Αρχές, καθώς παρατηρούνται μικρές εστίες με κρούσματα. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες σχεδόν το 1/3 των νέων κρουσμάτων προέρχονται από την περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Έθνος», επιχειρείται να μπει σε καραντίνα όλη η περιοχή αλλά να ληφθούν πρόσθετα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης του ιού. Μεταξύ αυτών εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί η χρήση της μάσκας σε διάφορα σημεία ενώ εάν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά αυξηθούν περαιτέρω, είναι πιθανό να τεθεί ένα μίνι lockdown που θα εστιάζεται όμως μόνο στον περιορισμό της μετακίνησης του τοπικού πληθυσμού σε άλλες περιοχές. Άλλωστε, η κυβέρνηση όπως έχει διαμηνύσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιδιώκει να αποφύγει τα lockdown και να επιλέγει περιοριστικά μέτρα πιο διακριτικά ώστε να μη σταματά η υπόλοιπη δραστηριότητα μίας περιοχής ή ενός νησιού εάν πρόκειται για τουριστικό προορισμό.

Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί – Έκλεισαν 5 σχολεία

Κλειστά για τις επόμενες δέκα ημέρες θα μείνουν τέσσερα Δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη καθώς δάσκαλος που δίδασκε σε αυτά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουνίου όταν σήμανε συναγερμός στον Δήμο Ξάνθης αλλά και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς έγινε γνωστό ότι ο εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό. Είχε παρουσιάσει συμπτώματα την Δευτέρα. Υποβλήθηκε σε τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.

Αμέσως έλαβε γνώση ο ΕΟΔΥ, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το υπουργείο Παιδείας.

Ήδη σήμερα τα σχολεία δεν δέχθηκαν τους μαθητές. Ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή στα εξής σχολεία: Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο Δημοτικά Σχολεία, 15ο και 20ο στο Δροσερό Ξάνθης. Έτσι, με κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, για τις επόμενες ημέρες θα μπει λουκέτο σε αυτά.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί, περίπου 80 άτομα μπήκαμε σε δεκαήμερη καραντίνα, κάναμε το τεστ και θα το επαναλάβουμε, ενώ και τα τέσσερα σχολεία θα μείνουν κλειστά. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και ευχόμαστε να μην υπάρξει συνέχεια», δήλωσε στο ethnos.gr, ο Φάνης Παπαδάκης, υποδιευθυντής στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Δροσερού. Σημειώνεται, πως ο καθηγητής Αγγλικών είναι σε καραντίνα στο σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, γι΄αυτό και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Επίσης, έχουν ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, έτσι ώστε να υποβληθούν σε τεστ τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή. Τονίζεται, ότι κλειστό από την αρχή της εβδομάδας είναι και το μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο στην Ηλιόπετρα του Δήμου Τοπείρου, καθώς και εκεί ένας δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Εννέα κρούσματα και ένας νεκρός:

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, έχουν επιβεβαιωθεί 9 νέα κρούσματα από το απόγευμα της Δευτέρας έως το απόγευμα της Τρίτης. Συνολικά 3.058 είναι οι νοσούντες ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 183 καθώς ένας ακόμη συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού: «Ανακοινώνουμε 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες. 690 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.740 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments