Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Νέα κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Νέα κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Νέα συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Σε νέα συγκέντρωση και πορεία προχώρησαν, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, οι εκπαιδευτικοί που αντιτίθεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ψηφιστεί απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής. Οι εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον δρόμο και ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Φοιτητές, μαθητές αλλά και σύλλογοι γονέων βρίσκονται στο πλευρό δασκάλων και καθηγητών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, ενώ πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, που κάλεσε και στάση εργασίας για τα εσπερινά σχολεία τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι τα εξής:

  • Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος αντιδρά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, κατηγορώντας την κυβέρνηση που αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου αλλά μιλώντας και για αναχρονιστικές διατάξεις που «μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω». Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν το υπουργείο για την «εντελώς αντιδημοκρατική, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας» κατάθεση του νομοσχεδίου. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και για την τροπολογία που προβλέπει τη βιντεοσκόπηση και τη διαδικτυακή αναμετάδοση των μαθημάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ απαιτούν «την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας-ντροπής για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων». Το πολυνομοσχέδιο τελικά θα ψηφιστεί στη Βουλή αύριο το πρωί, έπειτα από εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ για ονομαστική ψηφοφορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments