Τεχνολογία

Google Maps: Θα μας βοηθάει να αποφύγουμε τον συνωστισμό

Google Maps: Θα μας βοηθάει να αποφύγουμε τον συνωστισμό
Google Maps: Η Google μπαίνει στη μάχη για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στα περισσότερα κράτη του κόσμου έχει ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων. Πλέον οι περισσότεροι πολίτες μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα. Μπορεί να μην υπάρχει κάποια απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά οι επιστήμονες έχουν τονίσει ότι πρέπει πρέπει να κρατάμε αποστάσεις να προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινή και φυσικά να αποφεύγουμε όσο γίνεται τον συνωστισμό.

Στη μάχη κατά του συνωστισμού σε ένα μέρος μπαίνει και η Google.H  Google παρουσίασε τις νέες της δυνατότητες του Google Maps που μπορούν να βοηθήσουν σε ασφαλές ταξίδι με αυτοκίνητο και κυρίως με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με την τελευταία έκδοση των Google Maps σε Android και iOS, οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με το εάν τα ταξίδια τους θα επηρεαστούν και πως, που σημαίνει ότι η λειτουργία θα ενημερώνει για το πού υπάρχει η απαίτηση χρήσης μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, ή εάν υπάρχουν σημεία ελέγχου, ή περιορισμοί κατά τη διαδρομή της οδήγησης. Επίσης, θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πόσος συνωστισμός μπορεί να υπάρχει σε έναν σταθμό τρένου.

Σε αυτές τις χώρες θα εφαρμοστεί άμεσα

Οι ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις θα εφαρμοστούν στην Αργεντινή, τη Γαλλία, την Ινδία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Οι νέες λειτουργίες θα περιλαμβάνουν επίσης πληροφορίες σχετικά με σημεία ελέγχου Covid-19 και περιορισμούς διέλευσης εθνικών συνόρων, αρχικά για τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Στο blog της εταιρείας ο Ραμές Ναγκαριάν ανέφερα χαρακτηριστικά ότι: «Λόγω του COVID-19, πρέπει να γνωρίζουμε τον πληθυσμό που μπορεί να υπάρχει σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό μια συγκεκριμένη στιγμή, ή αν τα λεωφορεία λειτουργούν με περιορισμένα δρομολόγια». Θυμίζουμε ότι πολλές χώρες έχουν στραφεί στην τεχνολογία για περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Για παράδειγμα η Ιταλία θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή που ετοιμάζει η Google με την βοήθεια της Apple για πρώτη φορά. Αντίθετα η Μεγάλη Βρετανία έχει ανακοινώσει ότι θα έχει και εκείνη ένα ανάλογο App. Αυτό θα δημιουργηθεί από το Υπουργείο Υγείας της χώρας και θα βοηθάει στην ισχνιλάτηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments