Αθλητισμός

Λευτέρης Αυγενάκης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΟΕ ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Λευτέρης Αυγενάκης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΟΕ ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού
Λευτέρης Αυγενάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σπύρο Καπράλο είχε σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης. Επίκειται συνάντηση τους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουνίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρο Καπράλο, προκειμένου να ζητήσει να πραγματοποιηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Επιτροπής. Σε αυτή αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για το Μητρώο των Αθλητικών Σωματείων, το Αθλητικό Νομοσχέδιο, την Ενίσχυση του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού αλλά και για την Αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

“Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε σήμερα (11/6) το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο και του ζήτησε να ορισθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία εκπροσώπων από την ΕΟΕ, ώστε να τους ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά για:

  • Μητρώο Αθλητικών Σωματείων
  • Αθλητικό Νομοσχέδιο
  • Ενίσχυση Ερασιτεχνικού Αθλητισμού
  • Αξιοποίηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων
  • Περαιτέρω προγραμματισμό ενεργειών

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υφυπουργείο την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι. Θυμίζουμε πως την επομένη της τοποθέτησης του Λευτέρη Αυγενάκη για την προεγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η ΕΟΚ ζήτησε εγγράφως την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της ΕΟΕ και υπήρξε σημείο αντιπαράθεσης με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο“.

“Ξεχωριστό πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία”

Νωρίτερα, ο κ. Αυγενάκης μίλησε στο «Delphi Economic Forum», το οποίο διεξάγεται φέτος διαδικτυακά. Ο υφυπουργός έδωσε το “παρών” στο πάνελ με θέμα: “Συζήτηση για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον αθλητισμό: Η κρίση, οι ευκαιρίες και ο ρόλος της αθλητικής κοινότητας”. Σε αυτό, ααναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα, «Χείλων», μέσω του οποίου δόθηκαν επιχορηγήσεις από το κράτος προς τις 48 Ομοσπονδίες της χώρας, και τόνισε: «Για πρώτη φορά, η τακτική επιχορήγηση προς τις Ομοσπονδίες της Ελλάδας μοιράστηκε με κανόνες, με βάση μετρήσιμα στοιχεία, με βάση αντικειμενικά κριτήρια, που είναι στη διάθεση όλων. Οι επιχορηγήσεις, ύψους 17.5 εκ. ευρώ, κατανεμήθηκαν έγκαιρα και ορθά».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε πως θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, που έχουν ήδη εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων. Ακόμα, τα σωματεία διευκολύνθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας, γιατί δεν είχαν καμία οικονομική υποχρέωση προς το Κράτος. Παράλληλα, θα γίνει γενναία μείωση των οικονομικών απαιτήσεων του κράτους από εκείνα. Προτεραιότητά μας είναι οι αθλητές και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη, όμως δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας. Απαιτούνται νοικοκύρεμα και διαφάνεια παντού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments