Πολιτική

Αλέξης Πατέλης: «Ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου»

Αλέξης Πατέλης: «Ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου»
Αλέξης Πατέλης: Μια τολμηρή, για τα ελληνικά δεδομένα, εξομολόγηση έκανε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγο μου, όπως και εγώ τη δική του», εξομολογήθηκε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, ο οποίος προέβη στη σχετική αποκάλυψη στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Είναι εκείνος που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για θέματα οικονομικής πολιτικής και θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. «Ξέρω ποιος είμαι, και δεν ντρέπομαι για αυτό. Αντιθέτως είμαι πολύ ευτυχισμένος, οπότε δεν έχω κάποιο ζήτημα. Το με ποιον ή με ποια είσαι είναι ένα ζήτημα κοινωνικό, με την έννοια ότι ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικό, και όχι απλώς ένα ζήτημα προσωπικό».

«Ο κόσμος με τον οποίο συνεργάζομαι στην κυβέρνηση ξέρει πως είμαι γκέι και δεν τους νοιάζει»

Αυτό αναφέρει συγκεκριμένα στη συνέντευξή του και συνεχίζει: «Ταυτόχρονα στη ζωή είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ποιος είσαι, να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, πρώτα από όλα εσύ ο ίδιος. Ο κόσμος με τον οποίο συνεργάζομαι στην κυβέρνηση ξέρει πως είμαι γκέι και δεν τους νοιάζει. Ο πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου, όπως έχω γνωρίσει και εγώ τη σύζυγό του».

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Ήμουν τυχερός να μην αντιμετωπίσω σοβαρά προβλήματα ως γκέι. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι είχα την τύχη να ζήσω στο εξωτερικό, όπου είχα την ευκαιρία να κατασταλάξω και να καταλάβω τον εαυτό μου, όπως επίσης και η οικογένειά μου, που με αγκάλιασε αμέσως. Άλλοι δυστυχώς δεν ήταν τόσο τυχεροί».

Επίσης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία: «Υπάρχουν ακόμα μεγάλες προκαταλήψεις στην Ελλάδα και ομοφυλόφιλοι που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός ομοφυλόφιλου στην Ελλάδα σήμερα, κατά την άποψή μου, δεν είναι κατά βάση νομοθετικό, αν και υπάρχουν ακόμα προφανώς περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στον εργασιακό τομέα, αλλά κυρίως ζήτημα ορατότητας».

Μίλησε και για την κατάσταση στην Ελλάδα

«Δεν έχουμε διαφορετικές εικόνες Ελλήνων ομοφυλόφιλων, δεν έχουμε την εικόνα ενός γκέι ποδοσφαιριστή, μιας λεσβίας σε ένα χωριό, ενός γκέι σπασίκλα, μιας λεσβίας κωμικού-πόσο μάλλον αμφίφυλων, τρανς ή intersex», σημειώνει ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Και αναφέρει: «Είναι λοιπόν, συνειδητή επιλογή μου η σημερινή συνέντευξη. Όταν δεν βλέπεις κάτι, θεωρείς αυτομάτως πως δεν υπάρχει. Και δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ως κοινωνία, πως η διαφορετικότητα είναι κάτι θετικό, όχι αρνητικό, διότι όταν ερχόμαστε σε επαφή με κάτι καινούργιο, μαθαίνουμε και οι ίδιοι για τον εαυτό μας, και γινόμαστε καλύτεροι».

Να σημειωθεί πως ο προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού τα τελευταία 27 χρόνια εργαζόταν ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments