Αθλητισμός

Μπερτομέου Παναθηναϊκός Euroleague: «Έχει δηλώσει συμμετοχή για τη νέα σεζόν» λέει ο πρόεδρος της διοργάνωσης

Μπερτομέου Παναθηναϊκός Euroleague: «Έχει δηλώσει συμμετοχή για τη νέα σεζόν» λέει ο πρόεδρος της διοργάνωσης
Μπερτομέου Παναθηναϊκός Euroleague: Ο πρόεδρος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη υποστηρίζει ότι ο Παναθηναϊκός έχει δηλώσει συμμετοχή για τη νέα σεζόν.

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε ανοιχτά ότι θέλει ο Παναθηναϊκός να αποχωρήσει από την Euroeague, ενώ στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκε επίσημα η απόφαση της ομάδας να φύγει από τη διοργάνωση. Ως γνωστόν, αυτή η επιλογή δεν είναι απλή, καθώς υπάρχει ρήτρα ύψους 10.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα λόγια τους πράξη. Ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξη του στην Euroleague Greece, έδωσε μία άλλη διάσταση στο θέμα. Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση της σεζόν 2020-2021.

-Είναι αλήθεια ότι έχει ήδη εγγραφεί και ότι η σχετική ημερομηνία έχει λήξει στο τέλος του προηγούμενου μήνα;

«Ο Παναθηναϊκός, όπως και οι υπόλοιπες δέκα ομάδες με συμβόλαιο, εγγράφονται αυτόματα για την επόμενη σεζόν, καθώς έχουν μόνιμη άδεια. Κάθε καλοκαίρι πρέπει απλώς να ενημερώνουν για τις αλλαγές που σχετίζονται με τη νέα σεζόν. Δεδομένης της παγκόσμιας κατάστασης, πρέπει να καταλάβουμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αυτήν τη διαδικασία, καθώς υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στο τραπέζι και πολλές ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει τον προγραμματισμό τους. Αλλά για να απαντήσω ξεκάθαρα στην ερώτησή σας, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στην Euroleague της νέας χρονιάς».

Αυτό απάντησε ο ισχυρός άνδρας της Euroleague. Επίσης, ο Αντώνης Καλκαβούρας που πήρε τη συνέντευξη ρώτησε:

Έχουν περάσει δυόμιση εβδομάδες από την τελευταία επικοινωνία σας με εκπροσώπους των media από ολόκληρη την Ευρώπη και η εύλογη ερώτηση που τίθεται είναι, αν έχει υπάρξει κάποια πρόοδος ή νεότερη ενημέρωση σχετικά με το ύψος της μείωσης στα έσοδα της σεζόν που τελείωσε, αλλά και για τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους, που θέλουν να καθορίσουν το ύψος του προϋπολογισμού, με τον οποίο θα πορευτούν…

«Εργαζόμαστε για το κλείσιμο της σεζόν. Από τη στιγμή που αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τη σεζόν, βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους συνεργάτες της λίγκας, κάτι που συμβαίνει και με τις ομάδες. Πριν τις 25 Μαΐου, όταν και ανακοινώσαμε την οριστική διακοπή, όλα βασίζονταν σε προβλέψεις και εκτιμήσεις, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε πώς μοιάζει η πραγματικότητα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Euroleague έχει περισσότερους από 70 εμπορικούς συνεργάτες, εάν μετρήσετε μόνο τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους χορηγούς, οπότε απαιτείται λίγος χρόνος για την ολοκλήρωση αυτών των συνομιλιών και την επίτευξη των τελικών συμφωνιών.

Πρέπει, ωστόσο, να παραδεχτώ ότι σε γενικές γραμμές, έχουμε πολύ καλή ανταπόκριση από τους εταίρους μας γενικά, με συζητήσεις που είχαν πάντα μια μακροπρόθεσμη σκοπιά σε αντίθεση με την βραχυπρόθεσμη οπτική που συνήθως χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Επομένως, πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να πετύχουμε ικανοποιητικές συμφωνίες με όλους. Οι τελικοί αριθμοί για την σεζόν 2019-20 σύντομα θα συμπληρωθούν και θα παρουσιαστούν, όπως κάθε χρόνο, στους μετόχους για επίσημη έγκριση, μαζί με τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό για το 2020-21.

Για την επόμενη σεζόν είναι πολύ περίπλοκο να κάνουμε προβλέψεις και να τοποθετηθούμε με ασφάλεια γύρω από το τι αντίκτυπο – θετικό ή αρνητικό – θα έχει η εξέλιξη της κατάστασης. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε και πολύ σύντομα να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε. Είναι σημαντικό τόσο το πρωτάθλημα όσο και οι ομάδες να πάρουν τα διδάγματα από αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να επωφεληθούν από αυτούς για να επιταχύνουν την αλλαγή και να προετοιμαστούν για κάθε πιθανό σενάριο, μειώνοντας στο ελάχιστο την αβεβαιότητα στο ελάχιστο».

Έχετε αποφασίσει για το πότε θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα της νέας σεζόν;

«Στο τέλος Ιουνίου», απάντησε ο κ. Μπερτομέου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments