Αθλητισμός

Παναθηναϊκός Euroleague: Ζητάει εξόφληση με νέα επιστολή το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός Euroleague: Ζητάει εξόφληση με νέα επιστολή το «τριφύλλι»
Παναθηναϊκός Euroleague: Το «τριφύλλι» με νέα επιστολή του ζήτησε την εξόφλησή του από την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός απέστειλε σήμερα Παρασκευή νέα επιστολή στην Euroleague ζητώντας τα χρήματα που του χρωστάει και μάλιστα αυτό να γίνει άμεσα. Την Πέμπτη οι «πράσινοι» απέστειλαν στην Ευρωλίγκα μια επιστολή με αποδέκτη τον Τζόρντι Μπερτομέου, αναφέροντας πως θέλουν να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση, κάτι που δεν είναι όμως τόσο απλό αφού υπάρχει εγγυημένο συμβόλαιο και ρήτρα 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός με σημερινή του επιστολή που υπογράφει ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Βασίλης Γ. Παρθενόπουλος ζητά από την Euroleague τόσο την άμεση εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών όσο και τη λεπτομερή ενημέρωσή σχετικά με τις εκκρεμείς οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

«Καταρχάς, όπως καλώς γνωρίζετε, οι προγραμματισμένες δόσεις που αφορούν στο μερίδιο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα έσοδα της Euroleague (ενδεικτικά, τηλεοπτικά και διαφημιστικά δικαιώματα) παραμένουν ακόμη ανεξόφλητες προς την ομάδα μας και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες από τη 15η Μαΐου 2020 προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στον προγραμματισμό μας», αναφέρεται στην επιστολή.

Στη συνέχεια το «τριφύλλι» τονίζει πως παρότι έχουν παρέλθει τρεις μήνες μετά τη διακοπή της σεζόν 2019-20, η Euroleague δεν έχει ενημερώσει τις ομάδες σε σχέση με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της διοργάνωσης καθώς και για τυχόν διαπραγματεύσεις σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις υπάρχουσες ή μελλοντικές χορηγικές συμφωνίες της Euroleague Basketball.

«Η μη εκπλήρωση των ανωτέρω σημαντικών υποχρεώσεών σας προς τις ομάδες καταδεικνύει σαφώς την έλλειψη προγραμματισμού και επαγγελματισμού εκ μέρους της Ευρωλίγκας, η οποία μας καθιστά ευάλωτους και εκτεθειμένους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη στιγμή.

Ενόψει των ανωτέρω, για ακόμη μία φορά ζητούμε τόσο την άμεση εξόφληση των συμφωνηθέντων ποσών όσο και τη λεπτομερή ενημέρωσή μας σχετικά με τις εκκρεμείς οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων», αναφέρει η επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η EuroLeague φέρεται να χρωστάει στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή 1,25 εκατομμύρια ευρώ και αν χρειαστεί να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης, θα πρέπει να δώσει 8,85 εκατομμύρια ευρώ στη διοργάνωση για να πει το… αντίο. Να σημειώσουμε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τους οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 13 ανακοίνωσε πως αποχωρεί από όλα τα τμήματα του «τριφυλλιού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments